Borászok Borásza: a következő nyertest a jelöltek választják maguk közül

Összeállt a díj eddigi kitüntetettjeinek javaslataiból a 2016-os Borászok Borásza díj ötvenes jelöltlistája; a következő nyertest a jelöltek választják meg maguk közül.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Prónay Bence, Csapody Balázs és Gerendai Károly alkotta Vinum Praemium Alapítvány kuratóriumának felkérésére az elmúlt évek Borászok Borászai - Demeter Zoltán, Lőrincz György, Szepsy István, Légli Ottó, Kaló Imre, Györgykovács Imre, Szentesi József és Berecz Stéphanie - egyenként megalkották a saját ötvenes listájukat az általuk javasolt nevekkel; ezek összegzéséből állt össze a 2016-os díj jelöltlistája - közölték az MTI-vel pénteken a szervezők.

Tájékoztatásuk szerint az ötven jelöltet most értesítik, és egyúttal felkérik őket a szavazásra. Minden jelöltnek egy szavazata van, az eddigi gyakorlatnak megfelelően két körben, egyszerű többséggel választják meg a győztest. Az első forduló után a legtöbb szavazatot kapott öt jelölt közül hozza meg a végső döntést az ötven jelölt, szintén egy-egy szavazattal.

A 2016-os díj jelöltjei között szerepel Árvay János (Tokaj), Áts Károly (Tokaj Kereskedőház), Bacsó András (Tokaj Oremus Pincészet), Bakó Ambrus (Badacsony), Balassa István (Tokaj), Balla Géza (Ménes-Arad), Bárdos Sarolta (Tokaj Nobilis Szőlőbirtok), Barta Károly (Tokaj), Bock József (Villány), Bodó Judit (Bott Pince, Tokaj), Bolyki János (Eger), Bott Frigyes (Garam-mente), Bukolyi Marcell (Eger), Dúzsi Tamás (Szekszárd), Eszterbauer János (Szekszárd), Figula Mihály (Balatonfüred-Csopak), ifj. Gál Tibor (Eger), Gere Attila (Villány), Heimann Zoltán (Szekszárd), Homonna Attila (Tokaj), Horváth József (Ráspi Borászat, Sopron), Ipacs Szabó István (Vylyan, Villány), Jásdi István (Balatonfüred-Csopak).

Szintén jelölést kapott Karner Gábor (Mátra), Kiss Gábor (Villány), Konyári János (Balatonboglár), Kovács Tibor (Tokaj Hétszőlő), Laposa Bence (Badacsony), Latorczai László (Sauska Villány), Légli Géza (Kislaki Bormanufaktúra, Balatonboglár), Liptai Zsolt (Pannonhalmi Apátsági Pincészet), Losonci Bálint (Mátra), Luka Enikő (Sopron), Malatinszky Csaba (Villány), Mauer Oszkár (Szerémség), Mérész Sándor (Etyeki Kúria), Mészáros László (Disznókő, Tokaj), Molnár Péter (Patricius Borház, Tokaj), Nyári Ödön (Badacsony), Szászi Endre (Badacsony), Szecskő Tamás (Mátra), ifj. Szepsy István (Szent Tamás Pincészet, Tokaj), Takács Lajos (Hollóvár Pincészet, Somló), Takler Ferenc (Szekszárd), Tarnóczi Zoltán (Orsolya Pince, Eger), Thummerer Vilmos (Eger), Tiffán Ede (Villány), Vida Péter (Szekszárd), Weninger Franz (Sopron) és Wille-Baumkauff Márta (Pendits Pincészet, Tokaj).

Minden Borászok Borászának lehetősége van egy fő jelölésére a Borászok Barátja díjra. Ezt az elismerést olyan civil személyiség kapja, aki tevékenységével kiemelkedő mértékben képviselte a magyar bor érdekeit és nagyban segítette a magyar borászok munkáját. A korábbi évek győztesei Freund Tamás, Borbás Marcsi, Mészáros Gabriella és Alkonyi László voltak.

A díj jelöltjei közül - Ambrus Lajos József Attila-díjas író, szőlőbirtokos; Csizmadia András gasztrofilozófus, a Bor-Schola alapítója és vezetője; Gál Helga, Magyarország bornagykövete, a Külgazdasági és Külügyminisztérium bor és gasztronómiai tanácsosa; Kovács Pál, a Debreceni Borbarátok Társasága Közhasznú Egyesület elnöke, valamint Matt Kramer amerikai borkritikus, a Wine Spectator rendszeres szerzője - a Borászok Borásza aktuális ötven jelöltje választja ki a győztest, egyszerű többséggel.

Forrás: MTI

Forrás: Vendég & Hotel Online


Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.