hirdetés
hirdetés

Bordélyt képzelnek a Csepeli Fémműbe

Július végén születik döntés a Csepeli Fémmű területén található Rugév-csarnok hasznosítására kiírt ötletpályázaton. A 22 ötletterv közül az egyik vigalmi negyedet rendezne be a lepusztult gyárterületen álló 10 ezer négyzetméteres csarnokban, írja a Helyi Téma nyomán a Csepel Info.

hirdetés

A hónap végén derülhet ki, mi lesz a sorsa a Csepeli Fémmű területén található egykori Ruhaipari Gép- és Kerékpárgyártó Vállalat (RUGÉV) csarnoknak – olvasható a Helyi Témában. Az egymillió forintos ötletpályázaton szakmai zsűri dönti majd el, mihez kezdjenek a 10 ezer négyzetméteres gyárcsarnokkal. A pályázat kiírója olyan megoldásokat keresett, amelyek segítik a volt iparterület városi integrációját, intenzív lakossági használatát. A pályázatra 22 ötletterv érkezett.

Az egyik pályázat vigalmi negyedet képzel a gyárcsarnok területére. Az elképzelés szerint egy ilyen ipari övezetben egy szerencsejátékokat és más szórakozást kínáló “bohém városrész” egyáltalán nem zavarná a lakosság nyugalmát.

Egy másik pályázat kerékpárplázát képzel a területre. Ez szervesen illeszkedne Csepel történelmébe és ipari hagyományaiba. A Csepeli Vas- és Fémmű a múlt században a hazai kerékpárgyártás fellegvára volt, és az iparterületen ma is több tucat biciklikereskedés található. A kerékpárpláza-terv szerint a vásárlók itt kipróbálhatnák az épületen belül a bicikliket vagy éppen egy szintén megépítendő versenypályán mutathatnák be azok képességeit.

A Helyi Téma szerint akad a pályázók között, aki multifunkcionális lakónegyedet valósítana meg, ahol elfér kollégium, művésztelep és fecskeház is. Egy másik ötlet szerint egészségközpontot lehetne kialakítani a csarnokban. (Index)

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai