Borok, libák, szállodák

Csaknem száz hazai pincészet borai, liba- és egyéb ételkülönlegességek, négy vidéki szálloda séfjei, lakosztályétterem, borkurzusok és koncertek várják az idén Borok, libák, szállodák alcímmel meghirdetett Márton-napi Borfesztiválra látogatókat a Gellért Szállóban november 7. és 9. között.

A negyedik alkalommal megrendezett fesztivál ebben az évben több újítással is jelentkezik - közölték az MTI-vel a szervezők. Tájékoztatásuk szerint a pénteki és szombati fesztiválnapokon csaknem száz hazai borászat vonul fel legjobb tételeivel úgy, hogy a két nap kiállítói listája között csupán minimális lesz az átfedés. Pénteken a Bor és Piac magazin válogatásában jelennek meg a kiállítók, míg szombatra a Bortársaság hívott meg válogatott borászatokat, a Borjour csapata pedig mindkét este mesterkurzusokkal várja a borokkal mélyebben is ismerkedni kívánókat. A Gellért Sólet bár mellett a több mint tíz, gondosan kiválasztott gasztrokiállító között ott lesz többek között a Bükki Sajtos, a Sarki Fűszeres, az Aranyszarvas és Raj Ráchel.

Az Öt szálloda séfjei és borai elnevezésű menüsorokhoz a Gellért négy olyan vidéki hotel séfjeit hívta meg, melyek elismertek minőségi gasztronómiájukról és Magyarország borvidékein működnek; a házigazda szálloda mellett a veszprémi Hotel Villa Medici, a tarcali Andrássy Rezidencia Wine and Spa, a bázakerettyei Bonne Chance Restaurant and Hotel és a sopronbánfalvi Pálos-Karmelita Kolostor séfjeinek alkotásai lesznek kóstolhatók.

A fesztivál alkalmából a lélegzetelállító kilátást nyújtó, negyedik emeleti 422-es deluxe apartmanban lakosztályétterem nyílik: a limitált létszámú, prémium kategóriás vacsorán Héjja László séf libamáj-fantáziájához pénteken Németh Ágnes, a VinCE Magazin főszerkesztője, szombaton pedig Árvay Angelika tokaji borásza ajánlja a borokat. Mindkét nap 22 óra után kezdődik a Márton-napi after-party a Gellért Fürdő csarnokában, ahol a borbár és a fröccspavilon mellett hajnali 2-ig a zenéé lesz a főszerep, koncertekkel és dj-vel. Fellép az Ocho Macho, az Ivan and the Parazol, a Blahalouisiana Fluor Tomival és a Honeybeast. Vasárnap a Márton-napi Sunday Brunch zárja a borfesztivált, a Hotel Astoria vendégszereplésével. Az ételeket Liszkay-borok, illetve a zongoránál maga Liszkay Mihály kísérik.

Forrás: MTI


Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában

Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában 

Mától látogatható Fischer Judit Mundane Romance c. egyéni kiállítása a Hilton legújabb budapesti szállodájában.
A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.