hirdetés

Borok, tájak, emberek

E hét szombattól ismét útjára indítják a közszolgálati csatornán azt a műsort, amelyben borászok, hazai ismert emberek ülnek a fehér asztal körül, hogy egy kellemes vacsora elköltése, meg finom borok kortyolgatása közben elbeszélgessenek erről-arról. 

hirdetés

Korábban 22 részben mutatták be a Borvacsora c. programfolyamban hazánk neves borrégióit, idén őszre nyolc adásra szűkült a második széria, és csak a legnevesebb borrégiók területéről hívtak meg ismert borászatok, pincészetek képviselőit.

Változás az is, hogy a nyáron már felvett műsort Kovács „Koko” István (ex-bokszoló, étteremtulajdonos) vezeti, aki a műsor beharangozó sajtótájékoztatóján elmondta, bár 3 órán tartott a nyár legmelegebb napjain egy-egy felvétel, azonban annyira jó volt a hangulat, hogy a vendégek még az adást követően is maradtak, és beszélgettek tovább.

Ahogy az első adás felvételének alkalmával is: ekkor Áts Károly tokaji borai és a Kereskedőház séfjeinek ételei kóstolása/elfogyasztására Esztergályos Cecíliát és Gerendai Károlyt hívták meg. A műsor a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Centrum Vezérigazgatóságának (AMC) megbízásából készült tavaly és idén is, amelynek vezetője, Dr. Simon Péter elmondta, a szakmai célok továbbra is az, hogy a magyar gasztronómia népszerűsítése, egy-egy borrégió bemutatása az adott hely borászatán keresztül történjék.

„A beszélgetős műsorok mindig is a szívem csücskének számítottak, bár jól tudom, sokak megítélése szerint ezen a műfajon túlhaladott a mai kor, de ezzel nem értek egyet” - tette hozzá Rákay Philip, az MTV intendáns-programigazgatója. Majd a tavalyi műsor nézettségi adataira vonatkozólag kérdésünkre elmondta, hogy mivel nem adott időpontban ment az adás – ide-oda tologatták pl. az olimpia okán -, ezért külön örültek annak, hogy a 10-12. résztől kezdődően egyértelműen nőtt a sorozat nézettsége. Most azonban mindig ugyanazon időpontban vetítik majd.

A borok népszerűsítését segíti az is, hogy a felvételek színhelyén – a budai Hemingway étteremben – minden héten a műsorban szereplő étel- és borsor lesz kóstolható majd.

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Utazási irodásként miképp készülnek a majdani esetleges nyitásra?

Kiadónk társoldalai