hirdetés

Borostyánfallal az élhetőbb városért

A zöld borostyánfalak elnyelik a szén-dioxidot és a port, cserébe oxigén termelnek és a városi környezet is sokkal elviselhetőbbé válik. A borostyán ma már népszerű és modern építőanyag mely a városrehabiloitációt szolgálja. 

hirdetés

Az urbanizáció szükségszerűen hozta magával a mesterséges épített környezet térnyerését, és ezzel párhuzamosan szorította vissza az élő zöldterületek mennyiségét. Későn kapnak észbe az illetékes hivatalok és a lakosság, amikor parkosítással, utcafronti virágágyak telepítésével próbálják meg enyhíteni a zöldterületek hiányát, mivel a városok szerkezete ritkán alkalmas nagyobb kiterjedésű zöldfelületek létrehozására.

forrás. borostyanfal.hu
forrás. borostyanfal.hu

A borostyánfal szakemberei szerint a folyamat könnyen visszafordítható, ha elkezdünk függőlegesben gondolkodni. A növényzet ugyanis nem csak a talaj szintjén, vízszintes helyzetben érzi jól magát, hanem házfalakon ugyanúgy. A zöldfal tulajdonképpen egy épített, örökzöld, függőleges felület, melyet sűrű zöld növénytakaró borít. A brostyán ugyanis nemcsak a kertekben mutat jól, de kiváló lehetőség a városrehabilitációra is. A régi lepukkant omladozó vakolatú pesti bérházakat, szebbé, élhetőbbé, értékesebbé lehetne varázsolni zöldfalakkal, főleg az arra igazán rászoruló kerületekben.

(forrás: Vendég&Hotel Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy érinti a vállalkozásukat a februárban bevezetésre kerülő új SZÉP-kártya rendelet, amely már élelmiszervásárlást is engedélyez?

Kiadónk társoldalai