hirdetés

Borvacsora a szekszárdi sérültek éttermében

Magyarország egyetlen olyan éttermében, ahol mind a vendégtérben, mind a konyhán kizárólag sérültek dolgoznak, a szekszárdi Ízlelő családbarát étteremben hangulatos borvacsorát tartottak szeptember 22-én, szombat este 53 vendég részvételével.

hirdetés

A borokat a Kék Madár Alapítvány által működtetett speciális vendéglátóhely számára a Csányi Pincészet ajánlotta fel, és személyesen a villányi cég vezérigazgatója, Gál József mutatta be. Az ételeket ezúttal egy pesti vendégséf, Barka Áron, a Dohány utcai ARAZ Étterem chef de cuisinje álmodta meg és készítette el az Ízlelő konyhafőnökével, Both Sándor mesterszakáccsal, valamint a ház lelkes csapatának közreműködésével.

 A konyhán ott tevékenykedett egész nap Éva, a hallássérült szakácshölgy is, aki a desszertek terén szokott jeleskedni – most is ő készíthette a vacsora utolsó fogását, a pesti séf útmutatása szerint. Annyira lelkes volt, hogy nemcsak dolgozott egész nap az esti siker érdekében, hanem mindent le is jegyzett magának szorgalomból, amit látott, tapasztalt és szájról leolvasott. Az esten Mészáros Andrea, az alapítvány alapító-elnöknője köszöntötte a vendégeket, akik nemcsak helyiek voltak, hanem érkeztek a környező településekről, sőt Győrből, Budapestről és Bécsből is. Majd Kovács János mesterszakácsnak, a műsor házigazdájának adta át a szót, aki a borász után mindig az ételekről szólt pár szakavatott szót. Álljon itt a menüsor is: egy könnyű, 2,5 bar elnevezésű borral lazac érkezett málna vignairette-tel, majd a Teleki Nap Cuvée-t levendulás kacsamell kísérte. Utána merlot-t szolgáltak fel vörösboros marhapofával, vajas karalábé főzelékkel, főételként pedig a Kővilla mellé vesepecsenyét kéregben, feketeáfonya szósszal. Végül a villányiak Prestige Cuvée-jéhez mokkás étcsokoládé mousse érkezett narancsvizes meggyraguval.

 A program szervezésében és összeállításában lapunk, a Turizmus Trend/Vendég & Hotel is tevékenyen részt vett. Ígérjük, a sikeres program folytatásához szükséges támogatást is meg fogjuk adni.

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

(forrás: Vendég & Hotel)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Bízik a turizmus Húsvétkor történő hazai újraindulásában? És működőképes lesz akkor a vállalkozása?

Kiadónk társoldalai