Bővítettek egy vidéki négycsillagost

Átadták a Hotel Villa Classica új épületszárnyát. A 2005-ben megnyílt, négycsillagos pápai szállodát immár negyedik alkalommal bővítették, így a hasznos alapterülete közel háromezer négyzetméterre nőtt.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az új épületrész ünnepélyes átadóján Áldozó Tamás, Pápa polgármestere köszöntőjében úgy fogalmazott, a Hotel Villa Classica folyamatos fejlesztése a helyi turizmus töretlen növekedését is szimbolizálja. Hozzáfűzte: Pápán 2003-ban, az iparűzési adó bevezetésekor hétezer vendégéjszakát regisztráltak a városban, ez a szám pedig az azóta eltelt évek alatt a jelenlegi adatok szerint 98 ezerre nőtt, egyúttal a városvezetés bízik benne, hogy – a mostani, innovatív szállodabővítésnek is köszönhetően – a közeljövőben meghaladja majd a százezret.

Seregélyes György, a hotel tulajdonosa személyes hangvételű beszédében visszatekintve elmondta, 2005-ben egy 1200 négyzetméter alapterületű, 20 szobás, újonnan épített szállodát nyitottak meg, amit aztán folyamatosan fejlesztettek, bővítettek. Hangsúlyozta, szállodájuk fejlődése kizárólag a város gyarapodásával együtt valósulhatott meg. Seregélyes Mátyás szállodavezető az aktuális beruházást ismertetve kifejtette, egy egykori vegyesbolt helyén, egy 300 négyzetméteres telken építették fel a hotel új szárnyát, aminek a főépülettel való összekapcsolása építészetileg nagy kihívást jelentett. Az új, háromemeletes épületben 12 szoba és egy teremgarázs kapott helyet. Ezzel a nagyszabású fejlesztéssel összesen 45 szoba, három különterem, két kerthelyiség, valamint egy wellnessrészleg várja a vendégeiket.

Seregélyes Mátyás megjegyezte, idén felújították a főépület szobáit, illetve hoteljük harmadszor is elnyerte a négycsillagos besorolást, amivel immár nyolc éve büszkélkedhetnek. – A csillagok száma fontos, de önmagában nem jelent garanciát mindenre. A mai világban a személyzet az egyik leglényegesebb tényező egy szálláshelyen. Rendkívül fontos a kollégák hozzáállása, kedvessége és odafigyelése – mutatott rá a szállodavezető. A beszédek után a nemzeti színű szalag átvágásával jelképesen is átadták az új épületrészt, majd a meghívott vendégek megtekinthették a szállodát.

Forrás: veol.hu


A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.