hirdetés
hirdetés

Bővül és okosodik a Művészetek Völgye

Idén 24. alkalommal július 25. és augusztus 3. között 53 helyszínen, közel 1000 programmal és 1500 fellépővel várja vendégeit Magyarország legrégebbi, de idén új helyszínekkel és mobiltelefonos applikációval bővült fesztiválja, a Művészetek Völgye. Erről rendhagyó zenés sajtótájékoztatón szerdán, május 28-án, a budapesti Design Terminálban számoltak be a rendezők.

hirdetés

Márta István, a fesztivál igazgatója szerint ilyenkor a templomok, az erdei tisztások és rétek, a szigetek és malmok, sőt az utcák, terek, udvarok, faluházak, pajták és pincék mind szerepet cserélnek és átlényegülnek színházzá, kiállítási vagy koncertteremmé, mozivá, bábszínházzá vagy akár piactérré. Egyedi helyszíneire költöző alkotócsoportjaival, a legfurcsább zárt és szabad terek kihasználásával a Művészetek Völgye különös, máshol nem reprodukálható atmoszférát teremt. A Völgyben évről évre megszületik az „itt és most és együtt” megismételhetetlen élménye.

Márta István
Márta István

A tájékoztatón a jelenlévők ízelítőt kaptak a Völgy programjaiból, a moderátor Lackfi János író-költő volt. Fellépett többek között Hobó, Palya Bea, Harcsa Veronika, a Kaláka együttes, Grecsó Krisztián író és egy kisfilm pedig Cseh Tamásra is emlékeztetett.

Grecsó Krisztián és Lackfi János
Grecsó Krisztián és Lackfi János


Palya Bea
Palya Bea


Kaláka együttes
Kaláka együttes


Grecsó Krisztián
Grecsó Krisztián


Új programok és helyszínek a Völgyben

A 24. Művészetek Völgye újításait Jakab Natália, a fesztivál marketing- és programigazgatója mondta el.

Kapolcson az olyan klasszikus helyszínek mellett, mint a Palya-udvar, a Blue sPot Café, a Muharay Udvar, a Kapolcsi Hobo Klub vagy a Kaláka Versudvar, számos új fellépővel, programmal és helyszínnel bővül idén a Völgy kínálata, például a Design Terminál által fémjelzett startupper központ, Harcsa Veronika saját udvara vagy a Fonó által üzemeltetett FolkUdvar és az ifjúsági darabokat és amatőr társulatokat bemutató Színház Színpad. A helyi kulturális és gasztronómiai hagyományokat – többek között – a Taliándörögdi Ősök Háza, az Éltető Völgy és a kapolcsi Kék Abrosz programjai mutatják be.

Idén a világon egyedülálló mobilapp segítségével egy platformon belül tájékozódhatnak a helyszínekről, összeállíthatják programjukat, az év 365 napján hallgathatják a Völgyben fellépő előadókat, megvásárolhatják napi- vagy hetijegyüket, és készülékük segítségével még fizethetnek is bizonyos helyszíneken.

Az alkalmazás segítségével ráadásul a látogatók akár 50 százalékkal olcsóbban vehetik meg 10 napos jegyüket, ha levadásszák az országosan kihelyezett fatáblákon található faragott QR kódokat. Az applikáció ide kattintva letölthető a Google Playből, ide kattintva pedig az App Store-ból is.


A teljes program és a fellépők névsora elérhető itt:
www.muveszetekvolgye.hu

Naponta friss hírek és információk: www.facebook.com/muveszetekvolgye

Völgytábla, QR kódos kedvezmény játék leírása: www.muveszetekvolgye.hu/kedvezmeny

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai