Bővülésben bíznak az utaztatók

Előző lapszámunkban az idei téli charterkínálatról írtunk. Mostani összeállításunkban terjedelmi okok miatt a teljesség igénye nélkül ízelítőt igyekszünk adni az idei tél egyéb újdonságaiból is. Az egzotikus utak mellett a síújdonságokról is olvashatnak írásunkban.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

'

Egzotikum, tradíció

A Best Reisen két katalógust adott ki a télre. A tradicionális úti célokat felvonultató programfüzetben kapott helyet Tunézia, Egyiptom, a szicíliai körutazások és szilveszteri programok, valamint az újdonság Gran Canaria és Madeira. Az egzotikus desztinációk katalógusa thaiföldi programokra épül, amely kiegészül myanmari, kambodzsai, laoszi, vietnami, szingapúri és hongkongi utakkal. Ugyanebben a katalógusban kínálják Kubát, Sri Lankát és a Maldív-szigeteket. Indiát ezúttal kibővítve: új körutazásokkal, India-Nepál kombinációval és Goa-i üdüléssel kínálják, valamint teljesen új charteres desztinációként a mexikói Cancúnba is visznek utasokat. A Best Reisennél az előző évnél jelentősen alacsonyabb kereslettel számolnak az idei téli szezonban, elsősorban a belpolitikai (bizonytalanság, utcai politizálás) és gazdasági körülmények (gyengülő forint, megszorító intézkedések) miatt.

Irány Mexikó!

A kubai chartereztetés leszállóágba került az utóbbi egy-két év során, így szükség volt egy új desztináció bevezetésére - mondta Krucsai Zsolt, a Malév Air Tours (MAT) igazgatója az iroda katalógus-bemutatóján, ahol a legfőbb újdonság a téli mexikói charterjárat volt. A szilvesztertől közlekedő járaton a helyek többsége fölött a MAT rendelkezik. Gémeskúti Csilla, kiutazási vezető elmondta, hogy a tavalyi hurrikán pusztításának nyomait eltüntették Cancúnban. Az iroda új ősz-tél-tavaszi katalógusa kenyai, thaiföldi charteres üdüléseket is tartalmaz. A cég idén 8000 utassal és 12 ezer repülőjegy értékesítésével, 3,3 milliárdos forgalommal számol.

Távoli szigeteken

A Chemol Travel őszi-téli kínálatából érdemes kiemelni Cancúnt, ahová a Malév charterjáratát tölti az iroda. Az egyéni üdülések között újdonság a venezuelai Isla Margarita, Mauritius, Hawaii és a gyógyüdülés a Holt-tengernél. A repülős körutazások között először szerepel Bali - Hongkong út, az USA kelettől nyugatig, a maja Mexikó felfedezése, valamint a venezuelai és az Azori-szigeteki körút, illetve a dél-amerikai utak egyre bővülő választéka. Reményeik szerint a népszerű és mind az utasok, mind a partnerirodák által elismert útjaik - Thaiföld, Kuba, Izrael, Kína, Portugália - mellett az újdonságok fogadtatása is sikeres lesz. A forgalom 15 százalékos növekedésére számít idén Földi Katalin kereskedelmi vezető.

Golf és thalassoterápia

Minden eddiginél nagyobb terjedelmű és igényesebb kivitelű katalógussal lepte meg idén utasait a Kartago Tours. Az idei évben a Kartago is külön katalógusban jelentette meg az ajánlatok árlistáját. Decemberben a tervek szerint még egy újdonsággal rukkol elő az iroda: külön exkluzív programfüzetet jelentet meg a spawellness és thalassoterápiás szolgáltatásokról, továbbá külön katalógust szentel a golfozási lehetőségeknek. A Kartago Tours megpróbálja kivonni magát az ázsiai úti célok túlzott versenyéből és inkább más, új úti célokra (Zöld-foki szigetek), valamint a Karib-térségre (Kuba, Dominika, Venezuela) koncentrál. A húzó úti célok Tunézia, Egyiptom és az idén rövidebb turnusokkal programozott Brazília mellett újdonság idén Dubai is a Kartago Tours árualapjában.

Afrikára hangolva

Idén először szerepel Málta a Neckermann téli árualapjában. Gran Canariához, Teneriffához, Madeirához és Egyiptomhoz hasonló látogatottságra számítanak a mediterrán szigetországba. Két újdonság is került az "Egzotikus úti célok" elnevezést viselő kiadványba: a Dél-Afrikai Köztársaság (Durban) és Namíbia. Idei "Síajánlatok" katalógusában a Neckermann hat ország sí területeit ajánlja, újdonságnak számít Németország. A katalógusban Európa hatvan legnagyobb és legismertebb síterületén összesen 231 szállásajánlat közül válogathatnak az érdeklődők, amelyek közül 88 pályaszállás. Az utazási iroda szerint az idei télen a kedvenc úti cél a már a korábbi években is sikeres Thaiföld, Kenya, Mauritius, valamint a tavaly bevezetett Zanzibár mellett Dél-Afrika és Namíbia lesz.

Négy önálló charter

Több mint 150 oldalon kínálja téli egzotikus utazásait az Aeroviva, melyek kizárólag saját szervezésű charterjáratokra épülnek. Az újdonságok között szerepel heti két Kilimandzsáró-járat, amellyel számos vadrezervátum közelébe lehet elutazni. A 3 vagy 4 napos szafari program után Zanzibár, Mauritius, illetve az Aerovivánál újdonságnak számító Kenya tengerpartján pihenhetnek az utasok. Brazíliában a Costa Dorada partszakaszon kínál az iroda tengerparti üdülést, amely kiegészíthető Amazonas dzsungelprogrammal, vagy brazil körúttal. Szintén az újdonságok között kell megemlíteni Balit. Az idei téli katalógusból sem maradhatott ki Vietnám, Kambodzsa, Szingapúr, valamint a malajziai Tioman-sziget, amely az utasok kérésére Borneó programmal is kombinálható.

Namíbia felfedezése

Minden eddiginél korábban jelentette meg idén a Safari Travel 52 oldalas téli katalógusát. Megújult az utazási iroda honlapja is, amelyen 3-5 perces videófilmeket is megtekinthetnek az érdeklődők az iroda által kínált szállodákról, programokról. A Safari Travel többéves szünet után az idei télen újra indít charterjáratot a dél-afrikai Durbanbe. A programot kedvező áron kínálja az iroda, mivel az utat ismét támogatja a Kwazulu Natal Turisztikai Minisztérium. Európából elsőként indítanak charterjáratot Namíbiába korlátozott létszámú csoportokkal, körutazással. Luttenberg László hangsúlyozta, hogy egyedül cégük kínál budapesti indulású charteres programokat az afrikai országba, minden más hazai túraszervező viszonteladóként értékesíti a Safari Travel namíbiai ajánlatait, amelyek akár durbani programmal is kombinálhatók. Újdonság a két sikeres úti cél, Mauritius és Reunion kombinációja is. A két évvel ezelőtt a magyar piacon elsőként indított zanzibári program, és az azzal közös kínálatban szereplő több éve népszerű Kenya idén is megtalálható a társaság árualapjában. Az ügyvezető Kenya vonatkozásában túlkínálatra számít az idén, mivel két új charterlánccal is bővül a piac. Az iroda szilveszteri útjai szinte már elfogytak. Utaslétszám tekintetében a tavalyi szint elérését, illetve minimális emelkedést tervez az iroda.

Több Portugália

Az ISRAM Hungary idén emelt kapacitással programozza fő termékét, Maderiát a tavalyi heti 60 fő helyett 87 fővel. A Budavár Tourssal közösen bérelt charter Agadirba repül tovább, így idén újdonságként az ISRAM madeirai programja marokkói üdüléssel egészíthető ki, az utóbbi a Budavár Tours árualapjának részét képezi. További portugál újdonság az ISRAM kínálatában a Budapestről menetrendszerinti járatokkal elérhető Azori-szigetek. Gran Canariára idén is kínálnak utakat a múlt évben bevezetett szállodákkal. A régi kedvenceknek számító izraeli körutazások, az egyéni izraeli szálláshelyek, az eilati üdülések és a Sri Lanka-i program idén is szerepelnek az árualapban. Az ISRAM Hungary ügyvezető igazgatója, Fixler András 2007-re a 2006-os év árbevételével és az utaslétszámával megegyező mutatókra számít. A tavalyi road show helyett idén személyes megkeresés útján veszik fel a kapcsolatot 450 viszonteladó partnerükkel, akikkel jobban meg szeretnék ismertetni júliusban bevezetett online foglalási rendszerüket.

Fociban (is) utaznak

Az idei téli szezonra a Quaestor Travel külön prospektusban gyűjtötte össze körutazásait. A kiadványban 17 körút szerepel, például olyan újdonságok, mint a Karácsonyozás Prágában, a szász advent Drezdában, a tavaszvárás a Dolomitokban, a különféle karneválok, és az idei év nagy újdonsága, a londoni futball program. Kedvező jegy- és csomagajánlatokat kínál a Quaestor Travel a Bayern München és a Barcelona meccseire a szezonban, illetve az angol liga bármely meccsére tudnak jegyet biztosítani. Új saját desztinációként kínálja az utazási iroda téli katalógusában az USA nyugati-parti fly & drive programját, Szingapúrt, Malajziát, Hongkongot, Perut és Kínát. Szintén az idei év újdonsága a Dubai-Oman program is. Tütünkov-Hrisztov Jordán az iroda kereskedelmi és idegenforgalmi divíziójának igazgatója bízik benne, hogy árualapjuk találkozik majd az utasok igényeivel, és a szezon nem lesz olyan rossz, mint ahogy sokan prognosztizálják.

Málta télen is

A tavalyi sikeres debütálás után idén is kínál programokat az Unitravel a magyar piacon még kevéssé ismert, érintetlen Koh Chang szigetére Thaiföldön. A délkelet-ázsiai országba több mint 10-féle körutazást szerveznek. A kedvezőbb ár-érték arány kedvéért megszűnnek az egyhetes thaiföldi utak, helyettük a 9, 12, 14 napos tartózkodást ajánlja a társaság. A thaiföldi kulturális körutazások tengerparti üdülésekkel és kambodzsai, illetve burmai országjárással is kombinálhatók. Dubai új úti cél az Unitravelnél, ahová az Aerosvit menetrendszerinti járataival. Mivel az Air Malta télen is közlekedteti Budapestről menetrendszerinti járatát, először szerepel a mediterrán szigetország a cég téli árualapjában. Szilveszterkor charterjáratot is indítanak Máltára, továbbá Mallorcára két-két időpontban. A járatokhoz az Unitravel bérli a gépeket, és tölti a legtöbb helyet. Az idei síelős kínálatukat Franciaországban új pályaszállásokkal, Olaszországban és Ausztriában egy-egy új sítereppel, Hochpustertallal és Pitztallal bővítették. A cég ezúttal külön kiadványt is megjelentet, benne a diákokat és iskolákat célzó síajánlatokkal.

Havas all inclusive

A Vista télből a nyárba programjai között újdonság a magyar piacon egyedülálló mexikói fly & drive program. A legtöbb túraszervezővel ellentétben a társaság nem charterrel, hanem menetrend szerinti járatokkal programozza Mexikót, ahová körutakat, cancúni és acapulco-i üdüléseket is kínálnak. Először szerepel a Vistánál a Thaiföld-Kambodzsa körutazás, Balit pedig újabban 9-12 éjszakás csomagokban, konkrét időpontokban ajánlják. Új még két karibi all inclusive ellátást nyújtó luxushajóútjuk is. A francia síterepekre vágyóknak immár nemcsak egyéni, hanem autóbuszos utakat is biztosít a társaság, amelynek honlapján online módon is lehet sífelszerelést kölcsönözni. A Vista síkatalógusa elején kiemelte a családi ajánlatokat, és a besíző programok is összegyűjtve szerepelnek a prospektusban. Mivel az all inclusive ellátás már nemcsak a nyaralók, hanem a síelők körében is egyre népszerűbb, ilyen ajánlatokkal is bővített a cég. Szlovákiában és Szlovéniában pedig új síterepekre kínálnak szálláshelyeket.

Újdonság St. Moritz

A Car-Tour fő desztinációja továbbra is Ausztria. Idei síutak katalógusuk több újdonságot rejt: például a svájci célállomások köre St. Moritz-zal bővült. Folyamatosan gyarapszik azoknak a területeiknek a száma, ahol magyarnyelvű síoktatást biztosítanak. Idei nagyszabású beruházásuk a 4 csillagos Monarchia park a muraui Lachtalban. Az egyedi kivitelezésű üdülőfalu közvetlenül a pálya és a liftek mellett, 1650 méter magasságban fekszik. A bérelhető és megvásárolható apartmanokat kínáló üdülő központban wellness-részleg, étterem, napozóterasz áll az utasok rendelkezésére. A karácsonyi időszakra Ausztriába és Szlovéniába kínálnak autóbuszos körutazásokat. Csak a Car Tour portfoliójában található meg a három éve megnyitott kiváló oktatóterület, a szlovéniai Golte. A szlovákiai kínálat is bővült. Az iroda itthon forintban megvásárolható sícsekkeket is forgalmaz. Átlagosan 45 ezer sízőt, főleg diákcsoportokat utaztatnak egy szezonban.

Madeirai körutazás

A Fehérvár Travel idén először indít 8 napos körutazást Madeira szigetére, ami ritkaságnak számít a piacon. A másik újdonság a Vöröstengeri pihenéssel meghosszabbított egyiptomi út. Több utat indítanak az Egyesült Államok mindkét partjára, Mexikóba, a Dél-Afrikai Köztársaságba, Thaiföldre, az Egyesült Arab Emirátusokba és Japánba. A Varig csődje miatt Dél- Amerikába idén kevesebb csoportot hirdettek meg. A Fehérvár Travel 15-20 százalékos bővülésre számít. Csácsi Krisztina marketing menedzser szerint a megszorítások hatása még csak minimálisan érződik és a dollárhoz képest kisebb a forint gyengülése is, ezért a szakmának nem kell aggódnia a téli szezon miatt. Bulgária és Oroszország télen is A Bulgária és Oroszország specialista Robinson Tours a téli időszakban is ezeket az országokat célozza meg szentpétervári szilveszteri és bulgáriai síelős ajánlataival. Az utazási iroda síajánlatai néhány új szálláshellyel bővültek tavalyhoz képest. Enyhe forgalomnövekedést vár az idei téli szezontól Jakócs Áron ügyvezető igazgató.

Tematikus utak és nyaralóprogramok

A Bono illetve a Skandináv Utazási Központ ügyvezető igazgatója, Bajomi-Lázár Dávid várakozása szerint az Azori-szigetek lesz az idei télen legkedveltebb úti céljuk. A Bono kínálatában újdonság Mauritius, a Maldív-szigetek és a Seychelle-szigetek, valamint idén került először a téli katalógusba Bali. Új termék a velencei karnevál repülővel, a Vietnám-Laosz- Kambodzsa egyéni körutazás és az Ausztrália, Új-Zéland "fly & drive" program. A Skandináv Utazási Központ tematikus téli újdonságai között van a mélytengeri halászat a Barents-tengeren, a Gyilkos bálna (orka)-szafari a Lofotenszigeteken, valamint a Hóhotel Kirkenesben.

Fókuszban Dél-Amerika

Az MSE Tours 2006-os őszi - téli újdonságai között olyan kuriózumok találhatók, mint Algéria, és Tahiti. Vonzó célpont az utazási irodánál Madeira és Svájc. Utóbbit az újonnan alakult Svájci Kaland Klub tagjaként számos programmal és kedvezményekkel kínálják. Újdonság Ecuador és Galápagos, Peru és Chile, valamint Venezuela. Ezeket az úti célokat kizárólag egyéni program-összeállítással, egyéni utasoknak, kisebb csoportoknak kínálják. A Szentföldre az idén szilveszteri programot is kínálnak. A húsz éves MSE Tours télen mozgatja meg a legnagyobb tömegeket Ausztria és Franciaország kedvelt síközpontjaiba.

Svájci kedvezmény

Az idei síszezonban kizárólag a magyarok vásárolhatnak kedvezményes síbérletet a svájci Jungfrau sírégióba az Eurosí utazási irodánál. Az iroda a bérletek mellett a szállást is kedvezményesen biztosítja utasainak Interlakenben. Bővítették az osztrák kínálatot is, a Koralpe és a Loser négycsillagos, komplex szolgáltatást nyújtó üdülőfalvakkal. Új desztináció Ausztriában a Pitztal és a Lienzi dolomitok. Várhatóan idén is magas lesz az érdeklődés a wellness-szolgáltatásokat és síelést összekapcsoló osztrák és szlovén ajánlatok iránt. A különleges élményeket keresők hajlandók a nagyobb távolsággal járó költségeket és fáradalmakat is vállalni, véli Csernova Irina, ügyvezető igazgató.

Dolomiti Kártya

Igazi újdonság a Dolomiti Card a Winterman Tours utazási iroda kínálatában. Ez egy olyan síbérlet és vendégkártya, amellyel az utasok gyakorlatilag féláron síelhetnek Cortina D'Amepezzoban, kihasználva a Cortina közelében lévő kisebb és kevésbé híres pályarendszereket is. Az utazási iroda kedvező árú csomagban kínálja diákok vagy csoportok számára a bérletet. Az idén tizedik születésnapját ünneplő utazási irodánál a legkedveltebb úti cél Maribor, Ausztriában Koralpe és Bad Kleinkirchheim, valamint Olaszországban Ravascletto-Zoncolan.

Szűzhósízés

Az idei szezon osztrák, olasz, svájci, szlovén, szlovák és kanadai ajánlatait szeptember közepén megjelent, 64 oldalas téli síkatalógusában foglalta össze a pécsi Grand Tours. Az idén több, a pályákhoz közeli gyerekbarát szállodát kínálnak. Több "Grand Tours síhetet" is meghirdettek, ahol magyar nyelvű síoktatást biztosítanak. Karácsonyig kínálnak szezonnyitó ajánlatokat kedvező szállásárakkal, síbérletkedvezménynyel és ingyenes sí- és snowboard teszttel. Idén először hirdettek "Adventure sítúrákat", amelyen vendégeik a söldeni és a kapruni sírégióban sajátíthatják el a szűzhósízés technikáját - közölte lapunkkal Müller Ági, a Grand Tours ügyvezetője.

Franciáznak is

A Campus Club téli katalógusában továbbra is megtalálható a már megszokott Ausztria, Szlovákia és Szlovénia. Ausztriában és Szlovákiában jelentősen bővítette az iroda a kínálatát. Új desztináció az idei télen Franciaországot. Várakozásaik szerint az olcsóbb, osztrák szállások iránt lesz nagyobb a kereslet. A Campus Club október végén új fiókirodát nyitott Szegeden.

Új sícentrumok

Idén 200 oldalas kiadványban kínálja ajánlatait az Intersí. Svájcban kedvező áron kínálnak apartmanokat, Ausztriában, Olaszországban és Szlovákiában több új sícentrummal bővült kínálatuk. Ausztriába több helyre indítanak őszi besízéseket. Egyre nagyobb számban találhatók négycsillagos, wellness szállodák is a katalógusban. Várakozásaik szerint idén nő majd az utaslétszám. Bánfi Gábor ügyvezető igazgató szerint aki egyszer megszerette ezt a sportot, az kigazdálkodja a sízésre valót.

Afrikai paradicsom

Új trópusi szigetcsoport jelent meg a magyar charteres úti célok palettáján, a nyugat-afrikai partoktól 450 kilométerre fekvő Zöldfoki-szigetek, amely érintetlenségével, klímájával, kristálytiszta tengerével, fehér homokos partjaival számíthat honfitársaink érdeklődésére. Az Atlanti-óceánban fekvő, tíz nagyobb és nyolc kisebb tagból álló vulkanikus szigetcsoport évszázadokon át Portugália fennhatósága alá tartozott, jelenleg önálló köztársaság. Hivatalos nyelv a portugál és a kreol, de sokan beszélnek angolul, franciául és németül is. A köztársaságot jelenleg Afrika egyik legstabilabb demokráciájaként emlegetik, fejlettségben ma ott tart, ahol a Kanári-szigetek 10-15 éve. Lakossága az idegenforgalomból él, az ingatlanok iránt élénk nemzetközi érdeklődés indult meg. Az ország a Kanári- szigetekhez hasonló "nagy felfutásban" reménykedik. A szigetcsoport fővárosa a 100.000 fős lakosú Praia, amely Santiago szigetén fekszik, ám idegenforgalmi szempontból legjelentősebb Sal szigete, ahova a magyar charterjáratok is közlekednek. Az alacsonyan fekvő sziget ideális helyszín a pihenésre. Évi átlaghőmérséklete 26 fok, az állandó szél főként a szörfösöknek kedvez. A búvárok sem panaszkodhatnak: az Atlanti-óceán kék bálnákkal, palackorrú delfinekkel és teknősökkel van tele. Érdemes autót vagy motort bérelni. A hivatalos pénznem a Zöld-Foki szigeteki Escudo (CVE). Behozatala és kivitele tilos, ezért dollárt vagy eurót célszerű kivinni, amellyel sokfelé fizetni is lehet. Bankautomaták nincsenek, hitelkártyák csak bankban használhatók pénz felvételére. A beutazáshoz szükséges turistavízum Sal repülőterén is beszerezhető 25 euróért. Nincs szükség kötelező védőoltásra, de a sárgaláz, tetanusz, Hepatitis A, B oltás javasolt. A csapvíz nem fogyasztható.

'

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.