hirdetés

Breaking: egyeztet a kamara a szakmai szervezetekkel

Turisztikai kerekasztal-tárgyalások kezdődtek a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamaránál az MVI részvételével.

hirdetés

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) kezdeményezésére 2017-ben szakmai kerekasztal indult a turizmust és a vendéglátást érintő problémák megvitatására, amelyre meghívást kapott a Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) is. A megbeszéléseken az MVI-t Kovács László (elnök), Semsei Rudolf (alelnök) és Zerényi Károly (tanácsadó) képviselte.

A szakmai kerekasztal résztvevői az elmúlt hónapokban részletesen foglalkoztak többek között a vendéglátást érintő áfa-szabályozás problémájával, a reprezentációt terhelő adók csökkentési lehetőségeivel, amely kérdéskörök megvitatásához az MVI számos háttéranyagot és konkrét javaslatot is készített.

A szakmai kerekasztal legutóbbi ülésén a résztvevők egyeztettek az áfa-szabályozás módosítását célzó közös javaslat létrehozásáról, az agrárkamarai tagsággal kapcsolatos problémák mihamarabbi kezeléséről, valamint a fővárosi turistabuszok behajtási, parkolási problémájáról. Utóbbi kérdéskörben a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete, a MISZ és a BFTK képviselői egyaránt érdemi megoldást szorgalmaztak. Az egyeztetések folyamatosan zajlanak a szakmai szervezetek és a kamara képviselői között annak érdekében, hogy együttműködve a fennálló problémákat mielőbb megoldják.

(forrás: MVI / Vendég & Hotel)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai