hirdetés
hirdetés

Kik kapták a Budapest Airport 2012-ért járó díjait?

Íme, itt van Budapest hőn áhított, nagy befogadóképességű kongresszusi központja - gondolhatná az ember, de valahol mégis ízetlennek érzi a tréfát. Akkor is, ha a Ferihegy 1-es ma rendezvényhelyszínként éli mindennapjait. Bent zajlik az élet; a Budapest Airport a funkciót váltott terminálon 6. díjkiosztó estjét tartja.

hirdetés

Tarthatja, mert bár nem a legrózsásabb a helyzet, ha például azt vesszük, hogy a 2012-es évet 8,5 helyett 9,2 millió utassal és majd' 24%-kal több gépmozgással tervezték zárni, a reptér partnerei igyekeztek legjobban teljesíteni tavaly.

Különösen a fapadosok vették ki részüket, így nem csoda, hogy részesedésük az utasforgalomból a full service fuvarosokra 11%-ot ráverve 51%-ra nőtt. A maradékon 5, 1 és 3%-ban a charter, GAT és Malév osztozik. Utóbbi alacsony részesedése február 3-i kidőlésével egyértélmű. Egy szegmens hozta csak szégyenbe a fapadosok 2011-hez képesti 91,8%-os növekményét, a kisgépes forgalom (GAT), mely tavaly 110%-kal tornázta fel magát az előző évihez képest.

De százalékos összehasonlításban mindketten elbújhatnak a Leggyorsabban Növekvő Full Service Légitársaság kategóriában díjazott Tarom mögött. A román fuvaros 250%-ot nőtt 2012-ben. Míg a Leggyorsabban Növő Fapados kategóriában a Norwegian vitte el a BUD pálmáját. Illetve megy nekik a következő oslói járattal, mert senki sem képviselte a céget.

Legjobban Fejlődő Full Service Légitársaság kategóriában a díjakhoz már hozzászokott Qatar Airways léphetett a pódiumra. Ugyanez fapados kategóriában talán kevésbé meglepő módon a Wizz Air lett. 2012 Legjobb Marketingtevékenységéért a Turkish Airlines-nak nyújtott át Jost Lammers a díjat.

Két farmeros, zsebre dugott kezű férfi lépett a pódiumra, Michael O'Leary emberei, hogy átvegyék a Ryanair-nek, mint 2012 Legjobban Fejlődő Új Légitársaságának járó díját. Az egykori Malév-vezér Martin Gauss-t élén tudó Air Baltic lett 2012 Legpontosabb Full Service Légitársasága; a díjat nem Gauss vette át.

És boldogság az idegenforgalmi szakmának: a Jet2.com rengeteget tett saját utazásszervező cége révén a budapesti hosszú hétvégért, vendégéjszakákért, ezért megkapta a legjobb city break légitársaság díjat. Bakó Balázs, az OTP Travel értékesítési igazgatója pedig 2012 Legjobban Teljesítő Utazási Irodájának járó díját vehette át.

És végül, de nem utolsó sorban az új Boeing 747-8-asát annak idején Budapesten bevető Cargolux megkapta 2012 Legjobban Fejlődő Cargo Légitársaságának járó elismerését.

Öreg már az este, kint, a cargo gépek sorra kigurulnak. A háttérben a startoló késő esti fapados járatok között olykor leszáll egy-egy éjszakázó Lufthansa, Air France, KLM stb.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai