hirdetés
hirdetés

Budapest-Lyon járat: átszállásra is jó lesz

Még ha a levegőhöz sok köze is van, nem légből kapott ötlet az Air France leány, a naponta 300 járatot üzemeltető Brit Air Budapest-Lyon járata. Kiderült, Lyon átszálló repülőtérként is fontos lehet mind a francia, mind pedig a magyar oldalon.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

Melles Botond, az Air France-KLM magyarországi igazgatója arról tájékoztatott a légitársaság csütörtöki, budapesti sajtóreggelijén, hogy Lyon iránt eddig is nagy volt a kereslet. A franciaországi úti célok közül Párizs után Lyonba repül a legtöbb Magyarországról induló utas.

A járat töltése ugyanakkor inkább francia részről érkezik - tudta meg a Turizmus Online. Lyonban számos olyan nagyvállalat székel, mely magyarországi egységgel is rendelkezik, jelentős üzleti érdeklődést keltve a járat iránt.

Bár a csütörtöki eseményre meghívott utazásszervezők kérdéseiből, észrevételeiből kiderült, hazánkból is számolhatunk számottevő kereslettel, mely nem csupán Lyonba menne, hanem a rövid átszálló időről híres Lyon- Saint Exupéry repülőtéren keresztül Marseille-be és Nizzába. Utóbbiak szintén az öt legjobban teljesítő francia úti cél között szerepelnek az Air France magyarországi eladásai szerint.  

A mostani menetrenddel ugyanakkor Marseille-i illetve nizzai csatlakozásra akár 4-5 órát is várni kell, de a megjelent utaztatók szerint szabadidős utazók esetében ebbe az időbe pont beleférhet egy rövid ismerkedés a Rhone-Alpes régió főváros Lyonnal, mely még a párizsiak szerint is Franciaország gasztronómiai epicentruma. A csatlakozási időt rövidíti majd, hogy a nyári szezon derekán, július közepe és augusztus vége között 10.55 helyett 12.25-kor indul Budapestről a járat.

A járat eleinte heti kétszer, kedden és csütörtökön, közlekedik. Ez az üzleti forgalomban kevésnek tűnhet, azonban az Air France-KLM hálózatán bármelyik nap el lehet jutni akár Amszterdamon, akár Párizson keresztül Lyonba.

Hogy a kellő foglaltság akármilyen arányban is, de meglegyen, a járat népszerűsítésén a légitársaság együttműködik a Magyar Turizmus Zrt-vel kifele; ugyanez befele az Atout France-szal.

Lyon repülőtere tavaly 5,7 százalékos növekedés mellett 8,5 millió utast fogadott. A repülőtérről 120 úti cél érhető el közvetlenül. A Ferihegynél alig félmillióval kevesebb utast fogadó Exupéry intermodális - vasút, autópálya, repülőtér, városi tömegközlekedés - csomópont, ahonnan a második legnagyobb francia városba 30 perc alatt lehet bejutni villamossal.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

kapcsolódó cikkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai