hirdetés
hirdetés

Budapesten létesít repülőgépfestő-hangárt a Satys

A repülőgépek festésével, karbantartásával és felújításával foglalkozó francia hátterű nemzetközi vállalat, a Satys Group beköltözik a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. Az új festőhangárban, amely az 1. és a 2. Terminál között már meglévő repülőtér-karbantartó hangárok szomszédságában kap helyet, akár két Boeing 737 MAX vagy két Airbus A321 típusú gép egyidejű festése is végezhető.

hirdetés

A Budapest Airport és a Satys Group aláírta azt a megállapodást, amelynek értelmében a repülőgép-karbantartással foglalkozó nagyvállalat a budapesti repülőtéren létesít új festőhangárt. Az épületet úgy tervezik meg, hogy akár két Boeing 737 MAX vagy két Airbus A321 típusú gép egyidejű festését is lehetővé tegye. A Satys új budapesti bázisa jelentősen bővíti a ferihegyi repülőtéren jelenleg is elérhető repülőgép-karbantartó és javító szolgáltatásokat. Az új hangár a Budapest Airport finanszírozásából épül meg, és a tervek szerint 2020 végén adják át.

A fejlesztés tökéletesen illeszkedik a Budapest Airport azon stratégiájába, hogy a légiközlekedési szektor számára a lehető legjobb infrastruktúrát és üzleti környezetet biztosítsa a repülőtéren már jelenlévő, és az iparág egésze számára szolgáltatásokat nyújtó repülőgép-karbantartó vállalatokkal, az Aeroplex-szel és a Lufthansa Technikkel együtt. Az iparági szereplők üdvözlik ezt a fejlesztést, hiszen a repülőgép-festéssel kiegészülve európai szinten is egyedi szolgáltatási portfólió áll majd rendelkezésükre. A kombinált tevékenységek révén egyetlen helyszínen sokkal gyorsabb szolgáltatást kaphatnak a légitársaságok, hiszen repülőgépeiket festés céljából nem kell majd egy másik európai helyszínre átrepülniük.

Christophe Cador, a Satys Group alapítója és vezérigazgatója elmondta: „A Satys Group számára stratégiai fontosságú helyszín a Budapest Airport, ahol 3 komoly repülőgépkarbantartással (is) foglalkozó társaság üzemel (a Lufthansa, az Aeroplex és a Wizzair), amelyek mindedig nem rendelkeztek festőhangárral. Ez a kétállásos festőhangár a Satys Aftermarket és VIP festési részleg fejlesztési stratégiájába illeszkedik, megduplázva forgalmát a következő 3 évben.”

 

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai