Budapesten ülésezett az Európai Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetsége

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) meghívására csütörtökön Budapesten ülésezett az Európai Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetségének (Eurochambres) elnöksége.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az európai kamarai vezetők jó hírét vihetik a magyar gazdaságnak

Parragh László, az MKIK elnöke elmondta: az itt tanácskozó európai kamarai vezetők elvihetik a kedvező híreket a magyar gazdaság állapotáról, megismertethetik Európa és a világ gazdasági szakembereit, vezetőit a Magyarországon zajló gazdasági folyamatokról, esetenként segíthetnek a Brüsszellel fennálló vitás kérdések rendezésében, megoldásában. A magyar gazdaság fejlesztésén a kormány és az MKIK közösen dolgozik, az együttműködés keretében 2010-ben megállapodás született a magyar gazdaság talpra állításának, a munkahelyek megvédésének és bővítésének, a kis- és közepes vállalkozások támogatásának, illetve a versenyképesség javításának érdekében.

A munkát terhelő járulékok, adók csökkentése a cél

A kormány hosszabb távon azt szeretné elérni, hogy tovább mérsékelje a munkát terhelő járulékokat, adókat, a kormánynak a munkaadók és munkavállalók szervezeteivel tavaly novemberben kötött 6 éves megállapodása 2022-ig további jelentős járulékcsökkenést fog eredményezni - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter újságíróknak a Budapesten megrendezett nemzetközi kamarai tanácskozáson.

Új beszállítói program a kis- és középvállalkozóknak

Varga Mihály kiemelte: a kabinet szerdán egy olyan beszállítói program elindításáról tárgyalt, amely azt célozza meg, hogy a következő években a magyar nagyvállalatok, illetve az itteni multinacionális cégek képesek legyenek jelentős számú magyar kis- és középvállalkozást (kkv) bevonni a beszállítói hálózatukba, és lehetőség szerint ezeket a kkv-kat a nemzetközi piacra is kivinni, ott sikerrel szerepeltetni.

Idén a kormány 4 % fölötti gazdasági növekedést vár

Varga Mihály megerősítette: az idén a kormány a tavalyi szerényebb bővülés után 4 százalék fölötti gazdasági növekedést vár, a tavaly novemberi megállapodás is segíti a magasabb növekedési ráta elérését. Varga Mihály az európai kamarai vezetőknek tartott üzleti ebéden kiemelte: a kormány azt a két legfontosabb célt, amit kitűzött maga elé, teljesítette, egyrészt csökkentette az ország külső sérülékenységét, levitte az államháztartási hiányt, mérsékelte az államadósság GDP-hez mért hiányát, másrészt elérte, hogy az országban jelentősen emelkedett a munkahelyek száma, a foglalkoztatottság szintje.

 Az Eurochambres az üzleti környezet javításáért dolgozik

Az Eurochambres 43 nemzeti kereskedelmi és iparkamara szövetsége. Véleményformáló szervezetként jelentős lobbierővel rendelkezik az európai gazdaságot érintő kérdésekben. A nemzeti kamarák révén 1700 területi kamarát és 20 millió kamarai tagvállalatot képvisel a gazdaság széles spektrumából, az egyéni vállalkozóktól a multinacionális nagyvállalatokig. Az Eurochambres évtizedek óta dolgozik az üzleti környezet javításáért az Európai Unióban és azon kívül annak érdekében, hogy a cégek számára rendelkezésre álljanak az eredményes működésükhöz szükséges emberi, pénzügyi és anyagi erőforrások.

 

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter (j), Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke (k) és Richard Weber, az Európai Kamarák Szövetségének elnöke (b) beszélget a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara üzleti ebédje előtt az Iberostar Grand Hotel Budapestben 2017. február 16-án.

 

Forrás: Vendég&Hotel Online / MTI


Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül
Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.
Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák

Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák 

Túraútvonal-szerű kiállításon tekinthetők meg Burger Barna az Országos Kéktúrán készült fotográfiái a Természettudományi Múzeumban
Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez

Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez 

A nagyobb rugalmasságra már a pandémia idején is volt igény.
Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 
Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került

Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került 

Az Év Tájházvezetője elismerést és a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége életműdíjat adták át Szentendrén, a Skanzenben.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.