Budapesti sörözőben forgatott Anthony Bourdain

Anthony Bourdain amerikai szakács és televíziós személyiség, a Nem séfnek való vidék (Parts Unknown) műsorvezetője a budapesti Élesztőben forgatta a sorozat legújabb epizódját.

A CNN-en futó műsort eddig többek között olyan helyszíneken forgatták, mint Mianmar, India, Új-Mexikó, Dél-Afrika, Tokió, Peru és Líbia, egy-egy epizódja forgott Európán belül Spanyolországban, Szicílián, Koppenhágában, illetve Oroszországban is forgattak már. De Közép- vagy Kelet-Európában még nem készítettek egyetlen epizódot sem, egészen idáig.

Tóth Imre, az Élesztő tulajdonosa kérdésünkre elmondta, hogy a stáb legalább 5-6 órát dolgozott a helyszínen, Anthony Bourdain pedig körülbelül 2 órát töltött ott, miközben az Átlátszó.hu főszerkesztőjével, Kovács Ildikóval és Várady Zsolttal, az Iwiw egykori alapítójával és a MostMi szervezőjével beszélgetett - erre a cink.hu beszámolója hívta fel a figyelmünket. Tóth Imre hozzátette, hogy a forgatás során valódi vendégek és nem statiszták voltak a helyszínen, hiszen kérés volt, hogy valós életképek jelenjenek meg a felvételeken.



Azt, hogy hogy esett a választás pont az Élesztőre, Tóth Imre nem tudja, őt egyszer csak felhívták, hogy hamarosan mennének oda forgatni. Elmondta továbbá, hogy Anthony Bourdain Házikós finomságokat fogyasztott és Pils sört ivott - a Házikó-kezdeményezés egy vidéki termelőket felkaroló akció -, a stáb pedig olyan jól érezte magát, hogy bár a műsorvezető a forgatás után rögtön elment, ők még órákig ott ettek-ittak, a producer pedig többször is elmondta a tulajnak, hogy mennyire tetszik neki ez a hely.

Mindenesetre tavaly augusztusban a The Guardian-olvasók szavazatai alapján az Élesztő bekerült Európa tíz legjobb sörözője közé. Erről szóló írásunkat ide kattintva olvashatja el.

A műsorról
A Nem séfnek való vidék egy amerikai, utazással és ételekkel foglalkozó sorozat a CNN-en, amelynek első epizódját 2013 áprilisában sugározták. Lényege, hogy Anthony Bourdain turisták által kevésbé ismert helyekre – városokba, városrészekbe vagy inkább a helyiek által ismert éttermekbe, bárokba – látogat. Jelenleg a negyedik epizód fut a csatornán.

Forrás: Cink.hu


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.