hirdetés
hirdetés

Közép- Európa ismét felfedezi Bulgáriát?

Bulgária a válság idéjén

A régió többi országához képest kisebb mértékben, 7,6%%-kal csökkent a turistaforgalom Bulgáriában A kiutazó magyar turisták száma elérte a 17 ezer főt, ez 35%-os növekedés az elmúlt év hasonló időszakához képest.
hirdetés

Az Állami Turizmus Ügynökség tájékoztatása szerint 7,6%-kal kevesebb turista látogatta meg a balkáni országot ez év január-május időszakában, 5,5%-kal kevesebb turista érkezett az EU tagországokból. A turizmusból származó bevételek is 7,6%-kal csökkentek, májusig 556,3 millió eurót értek el. Néhány országból azonban nőtt a turisták száma: Romániából 20%-kal, Csehországból 21,5-kal %, Szlovákiából 33%-kal, Magyarországról 35-kal %, és Lengyelországból 30%-kal érkeztek többen. A legjelentősebb forgalomcsökkenés: a Németországból érkezők száma 20%-kal, Nagy-Britanniából 21%-kal, Oroszországból 7,3%-kal, Szerbiából 37%-kal és Macedóniából 4%-kal kevesebben érkeztek Bulgáriába.

Jelentős mértékben esett vissza a bolgárok kiutazó kedve. Összesen 525 millió eurót költöttek külföldön, ami 18,3%-kevesebb, mint a tavalyi év első öt hónapjában. A bolgárok kedvenc úti céljai továbbra is Görögország, az összes kiutazó 32%-a, Törökországba 23%-a utazott. Magyarországra a kutazó bolgár turisták csupán 0,6%-a, 11 289 fő utazott.

A szomszédos országokhoz képest a bolgár turizmus visszaesése kisebb mértékű, a régió többi országában 20-50%-os csökkenésre számítanak. Egyedüli kivétel Törökország, ahova a negatív tendenciák ellenére további növekedés várható a beutazó turisták számában.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai