Last calling

Mi az a sharing economy? És vajon mennyiben befolyásolja a hazai szállodások és éttermesek üzleti életét? Ez lesz a májusi Business Klub központi témája. Színhelye pedig minden szempontból exkluzív és egyedi: ezúttal a napokban nyíló pesti, belvárosi házba – a Prestige Hotel Budapestbe látogatunk el, ahol az első Michelin csillagos étterem a Costes "testvére", a Costes Downtown is helyet kapott.

Kiemelt témánk ezúttal olyan szálláshelyek, vendéglátói és pénzügyi szolgáltatások bemutatása, amelyet a sharing economy, azaz a közösségi gazdaság elve mozgat: a források, eszközök megosztására épül, lehetővé téve a felhasználónak, hogy csak akkor használja, amikor épp szüksége van rá. Jellemző még erre a modellre, hogy a felhasználókat és a bérbe adókat internetes piacterek kötik össze, és nem lehet nem tudomásul venni az ilyen jellegű szolgáltatásokat, mert viharos gyorsasággal terjednek szerte a világon.

Részletes program:

  • Mekkora szeletet hasít ki a hazai szállodák piacáról az airbnb és társai?
    Istenes Mária Éva airbnb tanácsadó, blogger, ingatlankiadásokokosan.hu
  •  Új technológiai megoldás a szállodai piacon való előny megszerzése érdekében.
    Szenyán Zoltán ügyvezető, Országos Egészségfejlesztő Kft.
  • A Netpincér sztori, és minden, ami a netes ételrendelésről ma tudható.
    Perger Péter, Netpincér alapító, OpenGastro tulajdonos
  •  A minőség mindig meghatározó!
    Nagyné Miske Margit ügyvezető, Naturtex Kft.
  • Fizetési szokásai alapján ismerhető meg a vendég. Főleg, ha bármi mással fizet, ami nem készpénz.
    Bíró Tamás, SenseNet tulajdonos, ügyvezető
  • Újonnan megvalósult projekt a Bevlo palettáján: Prestige Hotel Budapest
    Sáfrány Csilla és Vörös Virág belső építészek, Bevlo Projekt

 

Időpont: 2015. május 18. (hétfő) 11.00-14.30 óráig

Helyszín: Prestige Hotel Budapest 1051 Budapest, Vigyázó Ferenc u. 5.

Program:

10.30-11.00 regisztráció
11.00-13.00 szakmai előadások – közben különleges kávészünet a Progast jóvoltából
13.00-14.30 üzleti fogadás a Costes Downtown Bisztróban, a Villányi pálinka-manufaktúra top tételeivel és a Gottwald Borászat kínálatával

Jöjjön el, hogy...

  • különleges környezetben találkozhasson üzleti partnereivel
  • egy kellemes üzleti találkozó keretében értesüljön újdonságokról
  • személyes kapcsolatokat építhessen egy exkluzív klub tagja legyen

Egy házból vagy vendéglátóegységből alapvetően egy fő részvételére számítunk, a második főtől 3.000 Ft/fő részvételi díjat számítunk fel.

Jelentkezés: 
A kitöltött jelentkezési lapot legkésőbb 2015 május 13-ig (faxon a +36-1430-4579-es faxszámra, illetve beszkennelve a kovacsa@kreativ.hu címre) várjuk.
Csak az így elküldött jelentkezéseket tudjuk elfogadni!

Rendezvényünkre kizárólag a szállodai- és vendéglátóipari szegmens képviselőit várjuk!


A jelentkezési lapot innen töltheti le.

Kapcsolat:
Kovács Anikó projekt asszisztens 
kovacsa@kreativ.hu 
telefonszám: +3614304568

Forrás: Vendég & Hotel


Újabb atlétikai csúcsesemény gazdája lesz Budapest

Újabb atlétikai csúcsesemény gazdája lesz Budapest 

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) újabb esélyt adna Magyarországnak.
Húsvéti szafari Nagykőrösön

Húsvéti szafari Nagykőrösön 

A tavaszi szünet első napján újra kinyitja kapuit Magyarország első és egyetlen autós szafari parkja.
Különleges kápolnát tártak fel Veszprémben

Különleges kápolnát tártak fel Veszprémben 

A 80 éve püspökké szentelt Mindszenty József egykori székhelye is megújul a beruházás során.
Banksy-kiállítás nyílik Budapesten

Banksy-kiállítás nyílik Budapesten 

A művész több mint száz alkotását lehet majd megnézni május 3-tól a Király utcai Komplex Kiállítóteremben.
Túrák és családi programok Székesfehérváron

Túrák és családi programok Székesfehérváron  

Íme a legjobb húsvéti programok és kirándulások a városban a hosszú hétvégén.
XIX. századi borospince az Árpád-kori romok alatt

XIX. századi borospince az Árpád-kori romok alatt 

A Wenckheim-pincét egy domb alá fúrták be, melyen a Csolt nemzetség által emelt monostor romjai állnak.
Milyen legyen a Feneketlen-tó környéke?

Milyen legyen a Feneketlen-tó környéke? 

Az április 30-ig véleményezhető terveken új stégek és a tóval kapcsolatot teremtő sétányok láthatók.
Húsvét a Skanzenben

Húsvét a Skanzenben 

Húsvétvasárnap és hétfőn a régi falusi húsvéti ünnepeket kelti életre a Szabadtéri Néprajzi Múzeum.
Hazai projekt az Új Európai Bauhaus Díj jelöltjei között

Hazai projekt az Új Európai Bauhaus Díj jelöltjei között 

A „Együttműködés a közösségekért" című magyarországi projekt célja egy multifunkcionális tér létrehozása a Józsefvárosban.
Váratlan helyről érkezett segítség a budapesti beutazó turizmushoz

Váratlan helyről érkezett segítség a budapesti beutazó turizmushoz 

A brit nézők körében közel két évtizede töretlenül népszerű BBC-műsor, "A Gyakornok" versenyzői legutóbb a magyar főváros turisztikai kínálatát is népszerűsítve versenyeztek egymással.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.