hirdetés
hirdetés

Buza Sándor lett Zala megye arca

Buza Sándor Nagykapornakon született, Söjtörön nevelkedett. Ezért esett a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének (FATOSZ) választása éppen rá, amikor Zala megye arcát keresték.

hirdetés

Minden megyének lesz egy arca, aki az adott megyének a szülötte, ez csak a kezdet - mondta dr. Csizmadia László, a FATOSZ vezetője kedden a BGF-en tartott sajtóbeszélgetésen.

A civil szervezet tavaly nyáron vezette be a napraforgós Nemzeti Tanúsító Védjegy rendszerét a Nemzetgazdasági Minisztérium megbízásából és közreműködésével. Csizmadia László, a FATOSZ elnöke beszámolt arról is, hogy az elmúlt néhány hónapban már közel 150 falusi szálláshely minősítési folyamata indult el. Bár szigorodott a rendszer, ennek ellenére a már védjegyes szálláshelyek 80 százalékának a legmagasabb, négy napraforgós besorolása van.

A Védjeggyel együtt bevezették a FATOSZ Szakosodási Rendszerét is, vagyis a szálláshelyek 10 féle szakosodás, specializáció közül választhatnak az aktív turizmustól az ökoportákig.

Az elnök szólt az online foglalási rendszerről is, amelynek teszt verziója 2011 augusztusában indult el, a www.falusiturizmus.eu honlapon. Az oldalt idén márciustól jelentős tartalombővítéssel, új grafikával frissítik fel. A szervezetnek hetente jelenik meg Programajánló Hírlevele is a honlap kínálatára épülve és aktívan jelen vannak a Facebookon is.

A Szép Kártya elfogadása a falusi szálláshelyeken alapvetően nehézkesebb, mint a szállodákban. A probléma kezelésére azonban kidolgozták a kártya elfogadásának lehetőségét  a honlapon keresztül. Ennek segítségével a vendégek előre kifizethetik SZÉP kártyával a szállást az oldalon keresztül még akkor is, ha a szálláshelyen POS terminál, internetkapcsolat, vagy stabil telefonkapcsolat nem található. 

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai