Cacao néven pékség nyílt az Émile földszintjén

Az Émile ház alsó szintjét átalakítoták és friss péksütikkel, kovászos kenyerekkel, finom szendvicsekkel, egészséges reggelikkel és smoothie-kal töltötték meg a pultot. A pékség nyitásával egy olyan profilukat szerették volna megerősíteni, amelyre évek óta büszkén építenek. Az első osztályú pékárut a Gerbeaud Termelőműhelyében készítik.

 Tóth Ágnes, a Gerbeaud Gasztronómia Executive Chefjének vezetésével remek cukrászaik és pékeik a Gerbeaud cukrászda és kávéház, az Onyx étterem és az Émile süteményeit, péksüteményeit, csokoládéit, macaronjait és kenyereit is készítik. „A jó kenyérnél néha nem is kell több egy tökéletes étkezéshez. A ház kenyere, egy tartalmas porózus kenyér, amelynek tésztájába megannyi pirított magot - lenmagot, fekete és fehér szezámot, tökmagot és napraforgómagot kevertünk.” – osztotta meg Tóth Ágnes.

„Az emberek egyre tudatosabbak a pékáruk választásakor, a minőség mind nagyobb szerepet kap a vásárláskor. Mi ezt az igényt szeretnénk kiszolgálni a Cacaoban helyben sütött ciabattakkal, bagelekkel, klasszikus péksüteményekkel és szendvicsekkel” – tette hozzá Niszkács Anna, ügyvezető-tulajdonos.

Az Émile ház földszintjén kialakított kávézó enteriőrjét – a jól bevált recepthez ragaszkodva – Varró Zoltán belsőépítésznek köszönhetik.

A kávét sem bíztáka véletlenre: a napinditó fekete Molnár Attila négyszeres barista bajnok One Eleven specialty kávé pörkölőjéből érkezik.

Zöld szemlélet

Elindultak egy környezettudatosabb úton, így a siető vendégek elviteles finomságait lebomló,
az előállítás során alacsony széndioxid kibocsátással készülő csomagolásban vihetik magukkal.

Mindeközben Émile továbbra is várja vendégeit az emeleti Szalonban és mesébe illő kertjében.


Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?