hirdetés
hirdetés

Cáfolja a csepeli bordély nyitásának tervét az alpolgármester

Csepel alpolgármestere arra kérte a Napi Turizmus szerkesztőségét, hogy jelentessük meg az alábbi közleményt, melyben reagál egy sajtóhírre, miszerint Csepelen piros lámpás negyed létesülhet az egykori Fémműben.

hirdetés

"Az internetes portálok egyikén olvasható, hogy Csepelen piroslámpás negyed lesz. A cikk egy helyi újságra hivatkozik. A Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata és a Polgármesteri Hivatal nevében a következő nyilatkozatot teszem.

A szóban forgó csarnok jelenleg teljes egészében kihasználatlan, rendkívüli mértékben leromlott állapotban van. A hasznosításával foglalkozó cég az önkormányzat tudta nélkül, vélhetően „kiváló kreatív” szakemberek bevonásával hasznosítási javaslatot keres. A cikkek alapján megállapítható, hogy a jelenleg érvényben lévő jogszabályi feltételek az említett vigalmi negyed létesítésére semminemű lehetőséget nem biztosítottak. Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzat vezetése és Képviselő-testülete korábban sem támogatott kaszinó és más típusú negyedek létrehozására vonatkozó kezdeményezést. A tervezett negyed létrehozásának tehát semmilyen jogi feltétele jelenleg nincs meg.

A fentiek alapján megerősítem, az Önkormányzat vezetése sem a múltban, sem most, és vélhetően az októberi választások után sem támogat hasonló célú ingatlanhasznosítást, sőt minden eszközzel annak létrehozását megakadályozza.

A volt Csepel Művek területén lévő kihasználatlan épületek hasznosítása komoly kihívást jelent a jelenlegi tulajdonosoknak, a gazdasági recesszió miatt. Az önkormányzat viszont támogat minden olyan kezdeményezést, ami a terület rehabilitációját segíti, munkahelyet, korszerű infrastruktúrát és élhető városrész kialakítást eredményez. Ezért vesz részt az önkormányzat – a ReTInA program keretén belül – 9 uniós várossal együtt a volt Csepel Művekhez hasonló, ún. barnamezős területek rehabilitációjának előkészítésében. Az ide vonatkozó információ itt olvasható.

Konzultálva a Schwinn Csepel vállalat vezetőjével fenti nyilatkozatunkat megerősíti az általa közölt információ, nevezetesen a Schwinn Csepel semmilyen kontaktusban nincs az említett RUGÉV csarnok hasznosítási elképzeléseivel.

Unger Gyula urat senki nem ismeri, vele sem a kerékpárgyár, sem az önkormányzat, sem a hivatal, sem a hatóságok vezetői nem találkoztak. A céginformáció alapján közölt nyilvános adatokból a csarnok jelenlegi tulajdonosai megismerhetők.

Az Önkormányzat vezetése nevében kinyilvánítom azon véleményemet, hogy Csepel és a volt Csepel Művek területének tisztességes vállalkozóit mélyen felháborítja, hogy ilyen negatív tartalmú elgondolások kerülnek napvilágra rombolva a tisztességes csepeliek és a tisztességes vállalkozók azon törekvéseit, mely a válságból való kilábalást eredményezik.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai