Cartour: új honlapon az idei téli kínálat

Megjelent a Cartour idei téli katalógusa Sí és Snowboard utak 2011-2012 címmel, amelyet csütörtökön ismertetett partnereivel az utazási iroda.

A katalógusbemutatón Benefi Zsolt, a Cartour kereskedelmi igazgatója köszöntötte a szép számmal megjelent partnereket, majd az utazási iroda tulajdonosától, Bajna Gábortól hallhattuk az idei téli szezon programjait, újdonságait.

A Cartour az idei téli katalógusában szereplő ajánlatainak kalkulációjakor 285 forintos euró árfolyammal számolt, az iroda egészen 300 forintig vállal árfolyamgaranciát, azaz 15 forintos árfolyamkülönbségig nem emeli árait a meghirdetett utaknak. 

Ahogy azt már az utasok és partnerek megszokhatták, a legbőségesebb kínálat idén is Ausztriából került a katalógusba. Az Arnoldstein, Verditz és Grelitzen Alpe síterepek közelében található, kedvelt Dorfhotel Seeleitn apartman telepet egész szezonban bérli a Cartour. A magyar utazóközönség körében igen kedvelt, egy szezonban általában 20 ezer éjszakát töltenek el itt honfitársaink. Nem is csoda, hiszen a közeli síterepeken magyar síoktatás van, Arnoldsteinen pedig ingyenes magyar sí óvodát működtet a Cartour.

A katalógus a Karintia középső részén fekvő Goldeckkel folytatódik, melyhez nyolc nagyobb síterep tartozik, ezeket folyamatosan fejlesztik. Az osztrák top 10 legjobb síterep közé sorolt Nassfelden az idei szezonra növelte kínálatát a Cartour. A dél-karintiai Koralpe lejtőit főként a megrögzött síelőknek ajánlják. Petzenben változás tavalyhoz képest, hogy a sokak által kedvelt Hotel Petzen idén tulajdonosváltás miatt nem nyílt meg, így a katalógusba sem került be. Nagy a kereslet a magyarok körében Bad Kleinkirchheim iránt is, itt is számos szálláslehetőséget kínál az iroda. Karintia egyetlen gleccser-sívidékére is szereznek utakat, itt a szezon októbertől egészen májusig tart. A Karintiát Stájerországtól elválasztó Turracher Höhe a profi sízők kedvelt helye. Gyakori a magyar szó Kreischbergen, ahova sok magyar vendég érkezik minden évben, itt a szállásadók és síoktatók közül is sokan beszélnek magyarul. 2008-ban nyílt meg a Relax Resort Kreischbergben, a magyar vendégeknek szánt szálloda fejlesztésében szerepet vállalt a Cartour is. Folyamatosan nyílnak meg új területek Lachtalban, ahol idén 1600 m-es magasságban 40 km-es pályarendszer fogadja a vendégeket. Idén is helyet kapott a katalógusban Tauplitz, Loser, Annaberg, Lackenhof, Semmering. A tavalyi szállások mindegyike megtalálható a családosoknak ideális mariazelli ajánlatok között idén is.

Vadonatúj síterepek a Cartournál Hinterstroder és Wurzeralm az idei árualapban, a helyek nagyon hamar elkeltek, ezekre a terepekre gyakorlatilag már szinte csak a jövő szezonra lehet foglalni. Tavaly csak a weboldalon szerepelt, de az érdeklődésnek köszönhetően az idei szezonra helyet kapott a katalógusban a Salzburg Sportwelt - Amadé. Bővült a kínálat Obertauernben is. A heiligenbluti Kaiser villa nem csak a téli szezonban, hanem egész évben foglalható lesz. 

Az évek óta tartó hosszas esés után tavaly megfordult a trend és jelentősen nőtt az érdeklődés Szlovákia iránt, tavaly a korábbi évekhez képest 30 százalékkal nőtt a szlovák vendégéjszakák száma és a bevétel egyaránt, árulta el Bajna Gábor. Aki hozzátette, nagy fejlesztések történtek a szlovák terepeken, a síterület ugyan nem lett nagyobb, de sok jó minőségű szálláshely jött létre. Egy osztrák síeléshez képest pedig még mindig közel 20 százalékkal kevesebb költséggel lehet itt élvezni a telet. A katalógusban Lengyelország, Franciaország, Szlovénia és Svájc síterületei közül is található jópár. A korábbi év kereslete alapján állt össze az idei kínálat. 

Benefi Zsolt, a Cartour kereskedelmi igazgatója kiegészítve az elhangzottakat elmondta, az idei szezonra teljesen megújult a Cartour weboldala, amelyet két részre tagoltak, a sí útak ezentúl a www.sieles.cartour.hu oldalon, míg a körutak a www.korut.cartour.hu oldalon érhetők el. Az új oldal összetettebb keresést tesz lehetővé, akár területre, akár szállodára keres a felhasználó. Az oldalon bőséges információ található a hóhelyzetről, és képek és leírások a sípályákról, szállásokról. 


Megszólalt a hitelminősítő a Boeing-ügyben

Megszólalt a hitelminősítő a Boeing-ügyben 

A Moody's hitelminősítő közölte, hogy fontolóra veszi a Boeing minősítésének lerontását.
Különleges jármű futott be Szentendrére - érdemes megnézni!

Különleges jármű futott be Szentendrére - érdemes megnézni! 

Az április 1-jén, hétfőn újra megnyitó szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeum legújabb kiállítási darabja egy egykori Margitszigeti Sétajárat.
Útlezárások a reptér felé április 2-től

Útlezárások a reptér felé április 2-től 

A Budapest Airport Zrt. tájékoztatása az április 2-án kezdődő útfelújítások kapcsán.
A Stadler lenyúlná a spanyol vonatgyártót a magyarok elől

A Stadler lenyúlná a spanyol vonatgyártót a magyarok elől 

A háttérben a madridi kormány állhat, amely a magyar konzorciumtól félti a Talgo vonatgyártót.
Személyi változás a Budapest Airportnál

Személyi változás a Budapest Airportnál 

Az általános és fejlesztési vezérigazgató-helyettes 17 év után, március 31-én távozik a vállalattól.
Guiness-rekorder a Flirt H2 motorvonat

Guiness-rekorder a Flirt H2 motorvonat 

A világrekorder vonat részben a Stadler szolnoki kocsiszekrény-üzemében készült.
Távozik posztjáról a Boeing vezérigazgatója

Távozik posztjáról a Boeing vezérigazgatója 

Dave Calhoun 2020 elején vette át a vezérigazgatói tisztséget, miután az elődjét, Dennis Muilenburgot leváltották.
A Lufthansa Technik tovább növekedne

A Lufthansa Technik tovább növekedne 

A Lufthansa Technik Budapest ügyvezető igazgatója áttekintést adott a magyar leánycég tavalyi teljesítményéről és idei terveiről.
Boeing-elkerülő weboldal indult

Boeing-elkerülő weboldal indult 

Pár kattintással kideríthető, hogy egy repülőjáratot pontosan milyen géptípussal teljesít majd a légitársaság.
Már közlekedik a Tisza-tó sebesvonat

Már közlekedik a Tisza-tó sebesvonat 

Egynapos túrához is ideális a menetrendje.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.