Ciprus, peloponnészoszi körutazás és Évia a Mouzenidis Travelnél

A tavalyi év eredményeiről és az idei újdonságokról tartott bemutatót a Mouzenidis Travel, az Aegean Airlines és a Ciprusi Idegenforgalmi Hivatal március 21-én a Mazi étteremben. Az eseményen részt vett Antonios Theocharous ciprusi és Dimitrios Letsios görög nagykövet is.

A bemutató Kovács Krisztina prezentációjával kezdődött, aki az Aegean Airlines képviseletében röviden bemutatta a légitársaságot, amely tavaly 12 millió utast szállított, ezzel olyan versenytársat előzött meg, mint az Austrian Airlines.

A légitársaság 2010 óta tagja a Star Alliance-nak és 2013 óta repül Budapestre, ahonnan jelenleg heti négy járat közlekedik Athénba. Összesen 145 desztináció szerepel a légitársaság kínálatában, ezen belül 111 nemzetközi és 34 Görögországon belül repül. Az Aegean a "hiánypótlásra” is törekszik, ezért minden tájegység felé próbálnak nyitni. Az utasok többek között Tel-Avivba, Teheránba és Bejrútba is repülhetnek.

A klasszikus légitársaságokhoz hasonlóan két osztály érhető el, a business és a turistaosztály. Ez utóbbin belül két alosztály létezik, a legalacsonyabb árkategóriájú Go Light és a Flex, amely rugalmasabb feltételeket biztosít az utasoknak. Fedélzeti ellátás minden osztályon van.

Rekordszámú turista Cipruson

A Ciprusi Idegenforgalmi Hivatal képviseletében Ács Viktória elmondta, hogy tavaly rekordszámú, több mint 3 millió turista látogatott el Ciprusra és az idei kilátások is jók. A szigetország legvonzóbb tulajdonsága az egész évben kellemes időjárás és a tenger, amely november végéig alkalmas fürdőzésre. Budapestről Larnakába indulnak közvetlen járatok, az Aegean athéni átszállással közlekedik.

A sziget 440 kilométernyi partszakaszán 42 kék zászlós minősítésű strand található. A fürdőzésen túl nagy hangsúlyt fektetnek az aktív turizmusra is. Az Akamasz-félsziget a túrázók egyik kedvelt célpontja, Pissouriban például a magyar mountain bike csapat is rendszerint tart edzőtábort. A hazai Bubi-rendszerhez hasonlóan már kerékpárkölcsönző-hálózat is működik az országban. Szintén nagyon népszerű a golf a turisták körében, a tervek szerint idén Larnakában bővítik a golfozási lehetőségeket.

Egyre népszerűbb a zarándokturizmus és a falusi turizmus is a szigetre látogatók körében. A falusi turizmus keretén belül az ország belső részein és hegyvidékein megtalálható tradicionális parasztházakban szállhatnak meg az utazók.

Európa Kulturális Fővárosa 2017-ben Pafosz lett, ennek keretén belül a programsorozatok már januárban elkezdődtek, és egyfajta nyitott agóraként igyekeznek bemutatni a szigetország történelmét.

Ciprus is bekerült a kínálatba

Csabai Ferenc, a Mouzenidis Travel értékesítési vezetője röviden bemutatta a thesszaloniki székhelyű céget, elmondta, hogy a 22 éves vállalat már 80 értékesítési pontot üzemeltet Európán belül, idén novemberben nyílik a következő Londonban. A cégcsoportnak csak az egyik szegmense az utaztatás, ezen felül saját légitársaságot üzemeltetnek, biztosítással, ingatlanfejlesztéssel, gyógyturizmussal és egyetemi képzésekkel is foglalkoznak, de egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a MICE-utazások is. 

A 2017-es nyári szezonban 3 fő desztinációt kínálnak utasaik számára: Korfut, Krétát és Zakinthoszt. Új desztinációnak számít - az Aegean Airlines együttműködésével - Évia, amely Kréta után a második legnagyobb görög sziget. Szintén az Aegeannal közösen idén áprilistól nyár végéig zajlanak a körutazások, kis létszámú, 12-16 fős csoportokban. A klasszikus görög körutazások mellett idén többek között a Peloponnészoszi-félsziget is felkerült a listára.

Kínálatukban szintén az idei év újdonsága Ciprus, elsősorban Limassolra koncentrálnak, de szerveznek utakat Tochni településre is.

Csabai Ferenc a prezentációban kiemelte az utazási iroda előnyeit: a nagy szálláskínálatot - főleg a 3-4 csillagos kategóriában -, a buszokon lévő ingyenes wifihasználatot, illetve azt, hogy a meghirdetett árakon túl nincsenek további rejtett költségek. Az utazási irodai partnereknek online foglalási rendszer is a rendelkezésükre áll, ezzel még egyszerűbbé téve a foglalást.


Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon

Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon 

Kerékpáros kishajók teszik még vonzóbbá a Tisza-tavi aktív turizmust.
Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját

Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját 

A veszprémi Szent Mihály Főszékesegyház Szentháromság harangját 300 év után először mozdítják el a helyéről.
15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői

15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői 

Új programot indít a kormány a turisztikai szolgáltatók megsegítése érdekében.
Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben

Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben 

Május 12-én, vasárnap rendezi az "Alapítvány a Budapesti Állatkertért" a tavaszi Nevelőszülők Találkozóját, ahová mindenkit sok szeretettel várnak.
Famászó bajnokságot rendeznek Tatán

Famászó bajnokságot rendeznek Tatán 

Igen, ilyen is van: a Magyar Faápolók Egyesülete nemzetközi előírásoknak megfelelő famászó bajnokságot rendez Tatán, az Öreg-tó partján.
Erre kell számítania annak, aki munkát keres

Erre kell számítania annak, aki munkát keres 

Szinte minden vármegyében lelassult a munkaerő-felvétel.
A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot

A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot 

Egyre nehezebb helyzetben a munkáltatók.
Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek:  idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik

Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek: idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik 

Igazi világsztárok, hazai előadók legjava, kedvezményes belépők.
Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen!

Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen! 

A következő hétvégén visszatérhetnek a múltba a látogatók egy eseménysorozat keretében Hévízen.
Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?