hirdetés

Corvin vagy Sissi lesz a jövő tavasszal nyíló pesti hotel?

Ez még nem dőlt el. Ami azonban biztosnak látszik: novemberben bezár a pesti Ferencváros egyik, közel húszéves emblematikus szálláshelye, a Corvin Hotel, hogy jónéhány hónap múlva, jövő tavaszra, a mellette lévő Hotel Sissi Budapesttel közösen nyíljon meg ismét.

hirdetés

Mint a két szálloda közös igazgatójától, Budea Ildikótól megtudtuk, mivel az egymás mellett működő, két háromcsillagos ház ez év május 15-én közös tulajdonba került, így a menedzsment azt a (logikus) döntést hozta, hogy a 47 szobás Corvin Hotel november elején bezár, ahol azonnal el is kezdik az átalakítást, hogy tavaszra a pont mellette lévő, 44 szobás Hotel Sissivel közös lobbival, bejárattal, étteremmel, parkolóval és más kiszolgáló egységekkel együtt működhessen majd tovább.

Az új tulajdonosi körről annyi tudható, hogy egy olyan magyar cégcsoportról van szó, amely Bakonybélen is működtet egy sikeres szállodát, és egy osztrák kisebb panzió is a tulajdonában van.

A két egymás melletti hotel összenyitását követően közös vezetés irányítja majd a házat, egy recepció működik azontúl, közös lesz az értékesítés, a bejárat, az étterem és a belső parkolókat is átalakítja az új koncepció miatt. Jelenleg a telekegyesítés bonyolult procedúrája zajlik, amint ez véget ér – kezdődhet az átalakítás.

91 szoba lesz az új, ferencvárosi szálláshelyen, a szálloda neve még nem dőlt el: vagy Sissi vagy Corvin marad. Amióta Budea Ildikó – szintén májustól kezdődően – átvette a ház irányítását, a Hotel Sissiben az első lépések egyikeként átalakította a reggeliztetés koncepcióját: a Corvin Hotel séfjével karöltve kissé leszűkítették a reggeli felvágottak kínálatát, és inkább a minőség felé tolták el a hangsúlyt.

A két ház különben majdnem egy időben – három év különbséggel – épült egymás mellé, a tervezőjük is közös, és az akkori kor – ez az 1990-es évek vége – hangulatát idézi bútoraiban, stílusában. Az új tulajdonosi körtől egyelőre arra még nem kaptunk feleletet, hogy az összenyitást követően lesz-e a szobák bútorzatában, a házak stílusában is változás – ez nyilván még a jövő zenéje. Egyelőre az előttük álló feladatra koncentrálnak, és arra, hogy megoldják vendégeik megfelelő elhelyezését és gondtalan pihenését az átalakítási, egybenyitási munkálatok alatt a továbbra is folyamatosan nyitva lévő Hotel Sissiben.

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Bízik a turizmus Húsvétkor történő hazai újraindulásában? És működőképes lesz akkor a vállalkozása?

Kiadónk társoldalai