hirdetés
hirdetés

„Covidálló” termékekkel készülnek a biztosítók a nyári utazási szezonra

Az utasbiztosítások és útlemondási biztosítások piaca nagyot változott az elmúlt egy évben, folyamatosan igazodva a járvány teremtette igényekhez. A belföldi termékek piaca is komoly felfutást mutat – erről is szó esett a Travel Expert első adásában.

hirdetés

Az Aegon utasbiztosítási ágazatvezetője, Bodor Máté azt emelte ki, hogy a pandémia elmúlt egy évében a biztosítók kevés kivételtől eltekintve elkezdték vállalni a covid okozta sürgősségi orvosi kezelések költségét. Most pedig már újabb termékfejlesztéssel elindultak annak az igénynek a kiszolgálására is, hogy olyan káreseményre is fizessenek, amikor covid-megbetegedés, karanténkötelezettség miatt meghiúsul az utazás. Bodor úgy látja, mivel az utazáshoz köthető termékek piacán nem volt korrekció, a szezonra díjemelés várható. Az utasbiztosítások piacán komoly a verseny, itt várhatóan nem nyúlnak a díjakhoz, az útlemondás esetén azonban várható a drágítás. Hallgatói kérdésre az ágazatvezető elmondta, az útlemondás biztosítás az ügyfélhez kapcsolódó megbetegedésre térít, akkor azonban nem, ha az utazás azért hiúsul meg, mert időközben a járványügyi helyzet miatt lezárták az úti célt.

Szirtesi György, Mapfre Asistencia magyarországi fiókjának igazgatója arról számolt be, hogy náluk jelenleg is zajlik a termékek felülbírálata, a járvány formálta új utazási szokásoknak megfelelően. „Egyebek között a légitársaságok új feltételeket vezetnek be, ami új kockázati elemeket generál, erre pedig a biztosítóknak is fel kell készülnie. Nálunk például március elejétől az útlemondási biztosításba bekerült egy covid záradék, amely garantálja, hogy a biztosító a külföldön történő megbetegedés esetén 15 ezer euróig vállalja az egészségügyi kiadások költségeit” – mondta el a szakember. Tavaly új terméket is bevezettek, a belföldi utasbiztosítást, mondván, hogy a pandémia miatt hasonló problémákkal szembesülhet az utas is belföldön mint külföldön. Ebben még van potenciál, mivel újfajta szemléletet igényel az utazóktól, hogy belássák, belföldre is érdemes biztosítást kötni. A szakember hozzátette, a díjak felülvizsgálata május elejére fejeződhet be a cégnél, amely mindent elkövet, hogy ne kelljen díjat módosítania, az euró-árfolyam azonban nem ennek a törekvésnek kedvez.

A 800 viszonteladó partnerrel rendelkező EUB értékesítési igazgatója, Major László is kiemelte, hogy a náluk már korábban is létező belföldi termék a pandémia miatt jelentősen felértékelődött. Rámutatott, hogy a társadalombiztosítás csak az egészségügyi alapellátásra jogosít, de egy belföldi út során is jelentkezhetnek komoly költségek a családtagok számára, ha a család egyik tagja, netalán a családfő megbetegszik és kórházba kerül. Télen egyébként egyre többen kötöttek biztosítást belföldi síeléshez a társaságnál. Major hangsúlyozta, hogy útlemondási biztosításra még kimondottan belföldön, az utazás megkezdése előtt van szükség. Az EUB-nál ez a termék fedezetet nyújt pozitív PCR-teszt esetén. Sőt, szolgáltatási esemény a sztornótermékben az is, ha családtag miatt kerül az utas karanténba.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai