hirdetés
hirdetés

Csőd szélén a norvég fapados

Kérdéses a Norwegian sorsa a cég vezetője szerint, miután a norvég kormány bejelentette, hogy a légitársaság nem kap további pénzügyi támogatást, annak ellenére, hogy a válság miatt működésének fenntartásához erre szükség lenne - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

A tény, hogy a norvég kormány nem nyújt további pénzügyi támogatást a légitársaság túléléséhez, hatalmas csalódást jelent, miközben a cég versenytársai milliárdokat kapnak országaik kormányától – jelentette ki Jacob Schram vezérigazgató a légitársaság közleménye szerint. A cégvezető szerint “arculcsapásként” érte a kormány döntése mindazokat, akik a Norwegiannél a légitársaság túléléséért küzdenek.

Álláspontja szerint a légitársaság az elmúlt időszakban végrehajtott átszervezésnek köszönhetően fenntarthatóbb és versenyképesebb légitársaságként kerülne ki a válságból, ha magkapta volna a szükséges pénzügyi támogatást. A kormány segítsége nélkül azonban a cég jövője rendkívül bizonytalanná válik.

Később a légitársaság azt is közölte, hogy további 1600 dolgozóját kénytelen fizetés nélküli távollétre küldeni. Így a járvány előtt tízezer munkavállalót foglalkoztató légitársaság a következő hónapokban mindössze 600 dolgozóval és 6 aktív repülőgéppel működik majd, norvég belföldi járatokat teljesítve, összesen 12 útvonalat fenntartva.

Az év elején, a válság előtt még úgy nézett ki, hogy idén a történetének legjobb nyári szezonját zárhatja a cég. A közlés szerint a légitársaság 24 ezer munkahely fenntartásához járul hozzá Norvégiában és 18 milliárd koronával járul hozzá a helyi gazdasághoz.

(forrás: Airportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai