Csődbe ment Bangó Margit étterme?

Nemrég csődbe ment Bangó Margit étterme, amit három évvel ezelőtt azután nyitott, hogy a Tv2 Hal a tortán című főzőműsorában nagyon népszerűek voltak a fogásai – írja a Bors.

Bangó azzal magyarázta a csődöt, hogy a Váci utca szomszédságában, a József Nádor téren található étterem bérleti díja hirtelen nagyon megnőtt. "Egyszer csak a bérleti díjunkat megemelték kétszázezerről ha­vi egymillióra. A barátnőm, akivel üzlettársak voltunk, akkor közölte: Margit, bezárunk! Nem tudtunk volna kigazdálkodni ennyi pénzt, és közben fizetni a személyzetet, a közterheket. Kénytelenek voltunk bezárni" – mondta Bangó Margit a lapnak. Hozzátette, kifejezetten olcsó helyről volt szó, a legdrágább fogások sem voltak drágábbak 1700 forintnál, ezért állítása szerint voltak, akik sírtak, amikor megtudták, hogy bezár a hely. A bezárás egyébként Bangó szerint csak átmeneti. "Van olyan tervem is, hogy újra nyitok egy helyet valahol a Vörösmarty tér környékén. Úgyhogy a törzsvendégeimnek és az olvasóimnak üzenem: nem felejtettem el őket" – mondta. Az átmenetiségnek némileg ellentmond, hogy sem az étterem honlapja, sem a megadott telefonszáma nem elérhető, pedig ezek akkor is élhetnének, ha történetesen nem lenne mögöttük valódi üzlethelyiség.

Forrás: Bors


Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?