Csoportos leépítés és átszervezés a Danubiusnál

A piaci körülmények nyomására racionalizálja budapesti szállodáinak vezetését a Danubius. Megszűnik Czifra József, Kapcsos Ádám és Maráczi Gábor szállodaigazgatói megbízatása.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Danubius Zrt. az előrejelzések, valamint a várható üzletmenet alapján átszervezi a budapesti szállodák vezetési struktúráját. Ezt a lépést csoportos leépítés előzi meg, amely a racionalizálás szempontjából nélkülözhetetlen. A leépítés elsősorban vezetői pozíciókat érint a szállodákban és a kapcsolódó tevékenységeknél a központban is. A vállalat tervei szerint az átszervezést és az elbocsátásokat több lépésben október végéig lebonyolítják – adta hírül a társaság.

Bár a gazdasági társaság az elmúlt időszakban szolid növekedést tudott felmutatni, a megváltozott gazdasági és piaci körülményeknek megfelelően, valamint figyelembe véve az előrejelzéseket, melyek szerint a turisztikai piacon a közeljövőben nem várható a korábbi évekhez hasonló fellendülés, a Danubius Zrt. kénytelen lépéseket tenni annak érdekében, hogy tevékenységét és szervezetét a reálisan várható üzleti volumenekhez igazítsa.

A most előkészített és folyamatosan végrehajtandó átszervezés lényegi eleme a budapesti szállodák u.n. cluster-management, azaz közös vezetés alá helyezése.

A vállalatnál már sikeresen alkalmazott cluster management alá kerülnek az Arena – Hungaria, Budapest – Flamenco és az Astoria – Erzsébet – Gellért szállodák is, Krausz György, Sükösd Judit és Bencze Gábor igazgatása alatt. A Danubius Zrt. köszönetét és nagyrabecsülését fejezi ki Czifra József, Kapcsos Ádám és Maráczi Gábor szállodaigazgató uraknak a társaságnál és a társaságért kifejtett áldozatos munkájukért, és sok sikert kíván további szakmai pályafutásukhoz.

Az átszervezés következtében további beosztások szűnnek meg. A Danubius Zrt. megköszöni munkáját Menyhárt Mariannának, a Danubius Hotel Arena gazdasági vezetőjének, Schirling Mihálynénak, a Danubius Hotel Astoria és Hotel Erzsébet gazdasági vezetőjének, Tar Lászlónak, a Hotel Budapest gazdasági vezetőjének, Borsodi Eszternek, a Danubius Hotel Arena értékesítési és marketingigazgatójának, Joó Péternek, a Hotel Budapest értékesítési és marketingigazgatójának, valamint Huba Katalinnak, a DHSR és Danubius Grand Hotel Margitsziget értékesítési vezetőjének.

A szervezeti változásból következő Nyrt. és Zrt. központi, szolgáltató központi racionalizálás mellett sor kerül bizonyos szakmai tevékenységek átszervezésére, összehangolására is.


A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.