Csúcsévre számít az idén a Green Travel

Új műfajt teremtett a hétvégén a Green Travel, amikor workshow-t rendezett, vagyis a workshop és a roadshow ötvözetét valósította meg Visegrádon, a Silvánus Hotelben.

Az utazásszervező a korábbi években országos road-show keretében kereste fel viszonteladó partnereit, az idén első ízben az ország minden részéből buszokkal szállította a 300 meghívottat a rendezvény helyszínére, ahol szakmai prezentációkat hallhattak, és találkozhattak a Green Travel által programozott 23 török szálloda képviselőivel, illetve a horvát referatúra vezetője által bemutatott garanciális szállásokkal. Természetesen nem csak munkára jutott idő a hétvégén, hanem baráti beszélgetésekre, wellness- és sportprogramra is, szombat este pedig a diszkóban hágott tetőfokára a hangulat.

Göktas Merdol ügyvezető köszöntőjében kiemelte, hogy ilyen sok külföldi partner még soha nem vett részt rendezvényükön, amelyet idén negyedik alkalommal szerveztek meg. Hozzátette, hogy Magyarországon a Green Travel nyújtja a legszélesebb választékot török szállodákból, és a workshow-n megjelent hotelekbe irányul a magyar vendégforgalom 65%-a. A megjelentek között volt mások mellett a Vikingen Hotels, a Titanic, a Calista, a Mardan Palace, a Papillon Hotels, a Rixos, a Riu és a Letoonia képviselője.

Eredményes szezon után

2014-ben 30%-kal növelte árbevételét a Green Travel, a cégcsoport árbevétele elérte a 15 milliárd forintot. 30 ezer főt utaztattak ki, 2014 végén vagyoni biztosítékukat 1,060 milliárd forintra növelték. Egymilliárd forintot fizettek ki az irodáknak jutalék és egyéb juttatások (pl. study túrák, marketingtámogatás) formájában. A téli szezonban egzotikus utakat kínáltak, Kubába, Thaiföldre és Dubajba, sikerrel. 2014-ben 26 ezer főt utaztattak be Törökországból.

A Green cégcsoportban a túraszervező mellett megtalálható a hat viszonteladó irodát működtető, önálló profitcentrumként működő Green Holidays, egy online fejlesztésekkel, egy autóbérbeadással és egy ingatlanfejlesztéssel foglalkozó leányvállalat. Jótékonykodik is a cég, Az én otthonom alapítványon keresztül több mint 1000 magyar családnak nyújtottak tavaly segítséget.

Partnerpontok országszerte

A tavalyi év egyik legjelentősebb változása a társaságnál a Green Travel Partner Pont-hálózat kiépítése volt. Ennek tapasztalatairól Göktas Merdol elmondta, hogy tavaly a Gruber Travel irodáiban volt a próbaüzem, és annak kedvező tapasztalatai alapján kezdtek neki a hálózat országossá bővítésének. Ma már 132 iroda működik országszerte partnerpontként, és terveik szerint maximum 150-155-re növelik ezek számát. Az ügyvezető hangsúlyozta, hogy ezek nem saját irodák, hanem a márkaépítés fontos lépései.

Hogy miért érdemes Green Travel Pontnak lenni? Számos okot hallhattunk, így szóba került a soron kívüli visszaigazolás, a kiemelt részvétel a központi reklámkampányban, egyedi akciók és a kirakatokban elhelyezhető online Green TV, több hely a tanulmányutakon, továbbá a közvetlen marketingtámogatás. Ehhez képest nincs csatlakozási és havidíj, ellenben kiemelt helyen szerepelnek a Green Travel weboldalán ezek az irodák.

A hálózat kiépítése után indul egy márkaépítő kampány a televízióban és a rádiókban, de a foglalások az irodákban fognak lecsapódni, a Green Travel honlapján ugyanis továbbra sem lehet utasoknak foglalni, és ezt a jövőben sem tervezik.

2015-ös tervek

A tavalyi biztató forgalombővülés után várhatóan az idén sem lesz másképp és elképzelhető, hogy olyan erős lesz, mint a 2006-os csúcsév- közölte az ügyvezető.

Az idei tervek közül Göktas Merdol kiemelte, hogy újdonságként Sármellékről indítanak charterjáratot a török riviérára, másrészt Izmirbe is lesz járatuk Budapestről. 11 desztináció, heti 22 járattal – így foglalható össze röviden a nyári kínálat. A Freebird Airlines-szal való jó kapcsolat és a török beutaztatás miatt a főszezonban igény esetén további járatok időszakos bérlésére is lehetőség nyílik.

A tulajdonos azt is elmondta, hogy jövőre elképzelhető, hogy Pécsről is indítanak chartert a török tengerpartra. Tavaly kezdte programozni az iroda Horvátországot, idén buszos és egyéni utazással kínálják a desztinációt.

Újdonság, hogy megduplázták a garanciális helyek mennyiségét, és az összes ajánlat valós időben foglalható. Görögországban Korfut Krétát, Zakynthost, Rodoszt és Kos-t is ajánlják az idén nyáron Budapestről, míg Debrecenből Korfu és Kréta lesz elérhető.

Máltára heti két indulással juthatnak el utasaik, akik így 4-5, illetve 9-11 éjszakás üdülést is foglalhatnak. Göktas Merdol felhívta a figyelmet a first minute árakra is, amelyek révén akár 30-40%-os kedvezmény is elérhető.

További újdonság, hogy leszerződtek az MSC Cruises hajóstársasággal, és egy online fejlesztésnek köszönhetően valós időben, online foglalható lesz a teljes árualapjuk. A fejlesztés azt is lehetővé teszi, hogy XML-ben a naponta frissülő teljes árualapot kompletten átadják a viszonteladó irodáknak, akiknek így nem kell töltögetniük a változó adatokat.

Február 14-én immár hagyományos évnyitó partijukon, a Hiltonban egy Fiat 500-ast sorsolnak ki az értékesítő irodák között.


Szántód, Tihany, Tomaj és Balaton szolgálatba állt

Szántód, Tihany, Tomaj és Balaton szolgálatba állt 

A BAHART négy új hajóval gazdagodott: a két-két kompot és katamaránt március 28-án, Balatonfüreden, a hajózási szezon kezdetén avatták.
Megszólalt a hitelminősítő a Boeing-ügyben

Megszólalt a hitelminősítő a Boeing-ügyben 

A Moody's hitelminősítő közölte, hogy fontolóra veszi a Boeing minősítésének lerontását.
Különleges jármű futott be Szentendrére - érdemes megnézni!

Különleges jármű futott be Szentendrére - érdemes megnézni! 

Az április 1-jén, hétfőn újra megnyitó szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeum legújabb kiállítási darabja egy egykori Margitszigeti Sétajárat.
Útlezárások a reptér felé április 2-től

Útlezárások a reptér felé április 2-től 

A Budapest Airport Zrt. tájékoztatása az április 2-án kezdődő útfelújítások kapcsán.
A Stadler lenyúlná a spanyol vonatgyártót a magyarok elől

A Stadler lenyúlná a spanyol vonatgyártót a magyarok elől 

A háttérben a madridi kormány állhat, amely a magyar konzorciumtól félti a Talgo vonatgyártót.
Személyi változás a Budapest Airportnál

Személyi változás a Budapest Airportnál 

Az általános és fejlesztési vezérigazgató-helyettes 17 év után, március 31-én távozik a vállalattól.
Guiness-rekorder a Flirt H2 motorvonat

Guiness-rekorder a Flirt H2 motorvonat 

A világrekorder vonat részben a Stadler szolnoki kocsiszekrény-üzemében készült.
Távozik posztjáról a Boeing vezérigazgatója

Távozik posztjáról a Boeing vezérigazgatója 

Dave Calhoun 2020 elején vette át a vezérigazgatói tisztséget, miután az elődjét, Dennis Muilenburgot leváltották.
A Lufthansa Technik tovább növekedne

A Lufthansa Technik tovább növekedne 

A Lufthansa Technik Budapest ügyvezető igazgatója áttekintést adott a magyar leánycég tavalyi teljesítményéről és idei terveiről.
Boeing-elkerülő weboldal indult

Boeing-elkerülő weboldal indult 

Pár kattintással kideríthető, hogy egy repülőjáratot pontosan milyen géptípussal teljesít majd a légitársaság.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.