hirdetés
hirdetés

Csúcsra jár a budapesti repülőtér

A napi ötvenezer főt is meghaladta a budapesti repülőtér forgalma ezen a Forma-1-es hétvégén. Szerencsésre a külföldi vendégek jórésze kihasználja a kellemes nyári időjárást, és további napokat tölt el Magyarországon, például a Balaton mellett.

hirdetés

Több, mint huszonhatezer induló utazó veszi igénybe a mai napon a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér termináljait, vagyis több, mint ötvenezren fordulnak meg érkező és induló utasként a budapesti repülőtéren. Sokáig a Forma-1 Magyar Nagydíj volt a rekord forgalom egyetlen kiugró hétvégéje a repülőtéren, mostanra azonban a számos magyarországi zenei fesztiválnak köszönhetően kiegyenlítődött a mezőny, egyebek mellett pl. a Sziget Fesztivál is tízezrével hozza a javarészt fiatal utazókat Magyarországra Európa minden szegletéből.

Ezzel együtt, a Forma-1 Magyar Nagydíj idejére megerősített szolgálattal készül a Budapest Airport. A korábbi évektől eltérően, amikor vasárnap estére teljesen kiürült az 1. Terminál beton előtere, ahol a csapatok és a fő szponzorok business jetjei parkoltak, az idén több nappal kitolódik a kisgépes csúcsforgalom. Ennek oka, hogy a nyári szünet előtt a Forma-1-es csapatok egy része itt marad a mogyoródi pályán tesztelésre. Emiatt aztán számos sugárhajtású kisgép ingajáratban közlekedik a versenycsapatok európai főhadiszállása és Ferihegy között. A megnövekedett forgalomnak a kiszolgálására a szokásosnál többen dolgoznak az forgalmi előtéren (a terminál előtti betonon, ahol a gépek parkolnak), de az utasbiztonsági ellenőrzés is teljes létszámmal és kapacitással üzemel a csúcsidőszakokban.

Huszka Péter, a Budapest Airport forgalmi igazgatója hangsúlyozta, hogy nagyban megkönnyítheti az indulást, ha az utasok ezekben a napokban akár három órával a járat indulása előtt kiérkeznek a repülőtérre, és menet közben nyomon követik a járatinformációt annak érdekében, nehogy lekéssék a járat indulását.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai