hirdetés

Csütörtökön kezdődik az Utazás kiállítás

Február 28-tól március 3-ig tart nyitva az UTAZÁS 2013 a HUNGEXPO-n.

hirdetés

Magyarország és a térség egyik legjelentősebb turisztikai kiállításán és a mellette zajló VitalExpo, Karaván Szalon rendezvényeken közel ötszáz kiállító fogadja az érdeklődőket a Budapesti Vásárközpont „A” „D” és „F” pavilonjaiban, összesen 26.400 négyzetméteren.

A vendégkiállításként, szintén párhuzamosan zajló VI. PORT.hu Bringaexpo a közel 10 ezer négyzetméteres „G” pavilonban kapott helyet. Öt kontinens 30 országának idegenforgalmi cégei - köztük most először Brazília, Peru és Uganda képviselői vesznek részt az idei vásáron.

Az UTAZÁS kiállítás széleskörű szakmai támogatással valósul meg. A szervezésben a HUNGEXPO partnerei a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Magyar Turizmus Zrt., a Turizmus Kft., a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége. Főtámogatók az indulhatunk.hu online utazási iroda és a Green Travel.

Az idei díszvendégek Szlovákia és Nyíregyháza, a kulturális díszvendég Kalocsa. A kiállítás gyógyhely-támogatója Sárvár.

UTAZÁS - a szakmának

Február 28-án, csütörtökön az Utazás kiállítás szakmai napján számos konferencia program várja a látogatókat. Az Utazás Fórum előadásainak sora az UNWTO - az ENSZ idegenforgalmi szervezetének - trendriportjával indul, melyet dr. Somogyi Zoltán, az UNWTO ügyvezető igazgatója prezentál. A továbbiakban a Magyar Turizmus Zrt. 2013. évi tevékenységének ismertetése, illetve „best practice” szekcióülések következnek.

Az Utazás Fórum szakmai programjai a pénteki napon is folytatódnak. Google kutatási eredményekről, utazási portálok tapasztalatairól, a közösségi médiában rejlő lehetőségekről, mobil eszközökről is szólnak majd a beszámolók. A Budasys Bt. szervezésében, szintén pénteken zajlik „A turizmus helyi gazdaságfejlesztő hatása – turisztikai szervezetek, vállalkozások gazdaságfejlesztő szerepe” című előadás sorozat. A konferenciákon való részvétel díjmentes, de látogatásukhoz regisztráció és érvényes belépőjegy szükséges. A február 28-ra, csütörtökre szakmai napi belépőjegy érvényes, ami nem egyezik meg a kiállítás többi napján kapható napi jeggyel.

Legyél Te is egy napra világutazó!

Az UTAZÁS a nagyközönségnek kedvező vásárlási lehetőségeket, vetélkedőket, kvízjátékokat és színpadi bemutatókat is kínál. Izgalmas keretjáték keretében a kiállításon bárki világutazóvá válhat. Péntektől vasárnapig belépéskor az Utazás kiállítás útlevelének átvételével veszi kezdetét a „túra”. Az öt kontinenst és Magyarországot bemutató játékpontokat felkeresve ügyességi és kvízjátékokon vehetnek részt a játékosok. A jó válaszokat minden állomáson pecséttel díjazzák, a népviseletbe öltözött moderátorok. A pecsétekkel teli útlevelekkel pedig 2 fő részére szóló utazást lehet nyerni a nap végén. A játékot sok különlegesség kíséri: színpadi ügyességi játékok, ahol kipróbálhatják mennyit bír el egy autó csomagtartója, vagy mennyi ruha fér el egy bőröndben, de a passzázson 3D-s aszfalt festés is készül. Facebook oldal: www.facebook.com/utazaskiallitas

Egyidejű kiállítások

VitalExpo - Új, átfogó egészségügyi kiállítás a HUNGEXPO-n

Mostanáig nem volt olyan rendezvény, ami segítséget adott volna a tájékozódásban vagy akár csak a lehetőségek megismerésében. A VitalExpo kiállítás ezt a szerepet tölti be, segíti a kommunikációt a lakosság és az egészségügyi szolgáltatók között. A Hungexpo Budapesti Vásárközpontban állami- és magánklinikák, gyógyszer-, gyógyászati segédeszköz- és étrend-kiegészítő gyártók mutatják be termékeiket és szolgáltatásaikat. A rendezvény és a kiállító cégek célja, hogy az egészséges életmód, az utóbbi években tapasztalt tendencia szerint, egyre népszerűbb legyen. A bemutatkozás és a tájékoztatás mellett ezért számos vizsgálatot is ingyen végeznek el a kiállítás ideje alatt. Szűrővizsgálatokat több alkalommal az ország több helyén is tartanak, a VitalExpo-n azonban az ismert szűrések mellett komplex vizsgálatoknak is alávethetik magukat a látogatók. A kiállításon lesz vérnyomás- és vércukormérés, inbody testösszetétel vizsgálat, professzionális látásvizsgálat, homeopátiás gyógymódok, egyénre szabott folyadék beviteli illetve táplálkozással összefüggő tanácsadás és családi hidratációs tippek kicsiknek és nagyoknak.

A szombati napon speciális szűrőkamionban végeznek kardiológiai, szemészeti, tüdőgyógyászati és egyéb vizsgálatokat. Ha egészségről beszélünk, nem feledkezhetünk meg a betegségekről sem. A kiállítás négy napja alatt előadások keretében beszélünk a daganatos betegségek felismeréséről, az étel-intolerancia jellegzetes tüneteiről, a sport szerepéről és a megfelelő folyadékfogyasztásról. Előadóink közt szerepel például Dr. Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke, Dr. Feketéné Dr. Fényi Ágnes, a Turisztikáért Felelős Helyettes Államtitkárság egészségipari osztályvezetője és Dr. Simon Tamás, a Magyar Rákellenes Liga elnöke is.

Karaván Szalon hetedszer is!

A lakóautók, lakókocsik és kempingkellékek 7. alkalommal megrendezett kiállítása az „F” pavilonban kapott helyet. A Karaván Szalont idén rendkívüli érdeklődés övezte a kiállítók részéről és már egy hónappal a rendezvény előtt teltházas lett a pavilon. A 20 teniszpályányi területen ezúttal közel 20 kiállító mutatkozik be, a kínálatban mintegy 40 lakóautó és lakókocsi, valamint kempingfelszerelések, különleges felépítmények és mobilnyaralók is szerepelnek. A kezdő kempingezőknek a résztvevő szakmai szövetségek és klubok nyújtanak segítséget az első lépésekhez.

A Karaván Szalonon a látogatók kívül-belül megtekinthetnek egy amerikai lakóautót, amit olyan sztárok használtak magyarországi filmforgatásaik idején, mint Donald Sutherland, Jeremy Irons vagy Antonio Banderas. Az érdeklődők kipróbálhatják a távirányítású lakókocsi parkolást is. A tesztpályát sikeresen teljesítők között a programot szervező kiállító értékes belföldi nyaralásokat sorsol. 

Bringaexpo

2013-ban új fejezet kezdődik a legnagyobb hazai kerékpáros szakkiállítás, a PORT Bringaexpo történetében. A rendezvény február 28. és március 3. között, naponta 10.00- 18.00-ig a Hungexpo „G” pavilonjában mintegy 10.000 négyzetméteren várja a kerékpározás iránt érdeklődő közönséget. Az expón minden eddiginél több kiállító lesz, új, a hazai piac számára eddig ismeretlen márkák is bemutatkoznak. A kerékpárral érkezőket a Magyar Kerékpáros Klub idén is nagyméretű, ingyenes kerékpártárolóval várja a Hungexpo főkapujánál.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Készül-e korlátozásokra a 4. hullám kapcsán?

Kiadónk társoldalai