hirdetés

Dining Guide díjkiosztó: tarolt az Onyx

Az idén immár 12 éves Dining Guide tíz éve kezdett el sorrendet felállítani, és pontozni a hazai éttermek teljesítményét – amivel (akkoriban) alaposan felkavarta a hazai vendéglátás langyos állóvizét. Igaz, azóta már sok víz lefolyt a Dunán, de a Dining Guide csapata – alaposan megváltozott összetétellel – továbbra is áll a vártán, lelkesen járja az országot, eszik, pontoz és figyel.

hirdetés

Ennek eredményeként született meg idei listájuk, amelyet ünnepélyes keretek közt mutattak be február szökőnapján – 29-én este – a Larus rendezvényközpontban.

Mint a kalauz felelős kiadója, Herczeg Zoltán a rendezvényen elmondta, ez alkalommal néhány vadonatúj díjat is létrehoztak. Köztük például kiosztottak három termelői díjat –egy észak-magyarországi sajtmesternek, Sándor Tamásnak, valamint Balogh Nagy Erzsébet juhtenyésztőnek és Szabó Tamás gyógyfűgyűjtőnek -, valamint nagyon beerősítettek street food téren is – az idei kalauz jelentős része e területtel foglalkozik.

Elsősorban persze továbbra is a hazai Top 100 lista szerepel benne, a kalauz (anoním) bírálói szerint, de mint az idei zsűri elnöke, a két Michelin-csillagos séf, Nicola Portinari elmondta, elsősorban most a magyar tradíciót, a minőséget, a regionális alapanyag használatot, valamint a harmóniát pontozták.

A különdíjhegyek között többek közt átadták az Év legjobb street food helyét (PolaPola), az Év legígéretesebb étterme címét (Émile), az Év ifjú séftehetsége címet (Fehér Gábor), az Év séfje pedig a Costes konyhafőnöke, 

Végezetül álljon itt az a 10-es lista, amire mindenki a legjobban kíváncsi – Top 10 a Dining Guide szerint (ábécé sorrendben):

Alabárdos

Arany Kaviár

Bábel

Borkonyha

Costes

Costes Downtown

Émile

Mák Bisztró

Onyx

Szalon

Az idei év abszolút győztese az Onyx lett.

Az Onyx sztárjai: Széll Tamás és Szulló Szabina
Az Onyx sztárjai: Széll Tamás és Szulló Szabina

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Bízik a turizmus Húsvétkor történő hazai újraindulásában? És működőképes lesz akkor a vállalkozása?

Kiadónk társoldalai