hirdetés

„Disznóságok” a zalakarosi Venus és Aphrodité Hotelben

Saját farmjuk az éléskamrájuk – bika rodeót terveznek.

hirdetés

Itt mindegy, hogy tél vagy nyár van, tavaszodik, szinte naponta tartanak disznóölést. A Garabonciás Farmnak Zalakaros szomszédságában, fontos funkciója van – innen látják el a zalakarosi Virágék élelmiszerrel két hoteljüket, a Venust és az Aphroditét, amelyek az idén jubilálnak, a Venust éppen 15, az Aphroditét, 5 éve adták át.

A házigazdák jelszava: „A vendég egye magát egészségesre!” Ennek az invitálásnak nem lehetett ellenállni, s tett eleget egy csapatnyi turisztikai újságíró, akik hagyományos disznóöléssel „fűszerezve” pillanthattak be a Garabonciás Farm életébe. A hét jurta és a kalandpark (Hét vezér történelmi park) szomszédságában – múzeumi tárgyaival már ezek is idegenforgalmi látványosságok -, a városlakóknak élmény egy parasztgazdaságban állatok közt barangolni a házigazda dr. Virág Ernő állatorvos segítségével, aki pontos adatokkal is szolgált: 40 szarvasmarha, 80 birka, 18 kecske, 40 anyakoca, 200 malac, 15 ló, nyulak és baromfik láthatók. Az etetésüket házilag oldják meg.

-Itt mindent megtermelünk magunknak, amire szükségük van vendégeink ellátására – tájékoztatott dr. Virág Ernő. – A két hotelben évente harminc ezer a vendégéjszakák száma. Igen kedveltek a házi készítésű ételeink, kolbászunk, szalámink, szalonnánk, sajtjaink népszerűek, ami a vásárlásokban is megmutatkozik. A zöldséget, gyümölcsöt szintén konyhakertünkben, illetve gyümölcsösünkben termeljük meg.

A zalakarosi Venus és Aphrodite Hotel vezetői sosem akartak hasonlítani más szállodákhoz, mindig egyéni ízeikkel kínálják specialitásaikat. Teli hassal mégis csak jobb érzés pihenni a gyógyvízben vagy kirándulni a közeli Kis-Balatonra, a Kápolnapusztai Bivalyrezervátumra, a galamboki horgásztóra, vagy a garabonci Garabonciás Farmra például lovas kocsival. Az idén lehet, hogy tovább bővül a látni valók száma – Virágék bivaly rodeót terveznek a történelmi kalandparjukban.

A házigazda, dr. Virág Ernő
A házigazda, dr. Virág Ernő

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint szükséges az érdekképviseleteknek a mozgáskorlátozott turisták érdekeiért lobbizni?

Kiadónk társoldalai