hirdetés
hirdetés

Dubaji tulajdonban a budapesti Le Meridien szálloda

Új gazdája lett a budapesti Le Meridien szállodának. Ezzel újabb budapesti szálloda kerül közel-keleti tulajdonba. Ezúttal a dubaji Al Habtoor Csoport vásárolt be.

hirdetés

Az adásvétel az eddigi tulajdonos izraeli CEE (Central European Estates) ingatlanfejlesztő és az Egyesült Arab Emirátusokban letelepedett Al Habtoor Group között történt. A CEE Budapesten a Nádor Palace hotel tulajdonosa illetve számos ingatlanfejlesztésben van benne.

Az 1971-ben alapított Al Habtoor Group nem csupán szállodaüzemeltetéssel, hanem ingatlanfejlesztéssel is foglalkozik; iskolákat tart fent. A budapesti Le Meridien a csoport 10. szállodája és 4., melyet a Starwood Hotels and Resorts üzemeltet - továbbra is.

A CEE 2009-ben vált az ingatlan 95%-os tulajdonosává, miután a szállodát 1999-től birtokló, a Duna Plaza-ban és az óbudai Álomszigetben érdekelt Ofer Brothers Group-tól megvette. 5% egy izraeli magánszemély kezében volt mostanáig. Az Al Habtoor Csoport 100 százalékos tulajdonosa lett a Le Meridien-nek.
Az akvizíció során a felek segítségére volt a CIB Bank valamint az Erste Bank, illetve a KPMG.

Khalaf Ahmed al Habtoor, cégalapító és tulajdonos sem cáfolni, sem pedig megerősíteni nem kívánta azt az újságírói értesülést, mely szerint az adásvétel 80 millió dollárba került. A hosszú távú magyarországi jelenléten gondolkodó csoport további befektetéseket is tervez nálunk.

Khalaf Al Habtoor elismerően nyilatkozva Budapest tisztaságáról, lenyűgöző építészetéről elmondta, a Le Meridien rendkívül fontos számára; egy trófea. A Turizmus Online kérdésére tájékoztatott: a szálloda személyzetében, vezetésében nem terveznek változást. Nimrod Rinot, a CEE elnöke elmondása szerint a Le Meridien egy nagyon fontos tulajdona volt a cégcsoportnak, amitől most mégis megváltak. Ágazati szereplők szerint a szálloda foglaltsági mutatói az utóbbi években már nem alakultak túl biztatóan. Ugyanakkor Rinot szerint az akvizíció nagyon fontos lépés a magyar gazdaság számára.

Szintén elmondta, hogy szeretnének minél több közel-keleti, illetve emirátusokbeli vendéget Budapestre csábítani. A kérdés, hogy mi lenne a legrövidebb légi út hozzánk. Arról nem tudni, hogy az Emirates indítana-e közvetlen járatot Budapestre, ugyanakkor Khalaf al Habtoor elárulta, tárgyalásokat folytatott az ügyben a flydubai légitársasággal. Szerinte év vége felé kiderülhet, indít-e a légitársaság járatot Budapestre vagy sem. Mint ismeretes a flydubai tavalyi év decemberében vette fel menetrendjébe a szerb főváros Belgrádot.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai