hirdetés
hirdetés

Dübörgött a nyár a horvátoknál

Messze felülmúlta a várakozásokat a nyári turisztikai szezon Horvátországban. Idén eddig már 9 millió turistát fogadott a szomszédos állam.

hirdetés

Ez a magas szám a szakembereket is teljesen meglepte, akik arra számítottak, hogy a koronavírus-járvány ismét elriasztja az embereket az utazástól, adja hírül az euronews.com tudósítása.

"Ez a szezon sokkal jobb mint a tavalyi, ami eleve későn kezdődött és hirtelen véget is ért" - mondta egy horvát idegenvezető arra utalva, hogy 2020 augusztus közepén a turisták többsége megszakította nyaralását és inkább hazautazott, nehogy karanténba kerüljön otthon.

Az Adria gyöngyének is nevezett tengerparti városban, Dubrovnikban nyüzsögtek a zömében külföldi nyaralók. Ekkora forgalomra a vendéglátóhelyek sem számítottak.

Dubrovnik
Dubrovnik
 
"Kicsit többet dolgozunk, mert nem voltunk felkészülve rá, hogy ilyen jó lesz a helyzet, és nem vettünk fel több embert" - mondta egy pincér az egyik étteremből.

Számolni kell azonban a járvány kiújulásával is. Az elmúlt egy hónapban Horvátországban megnőtt az új megbetegedések száma: a hétnapos átlag július óta megduplázódott, és jelenleg már csaknem 400 új fertőzésnél tart.

(forrás: Euronews)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!