hirdetés
hirdetés

Dübörög a Debreceni Airport

2018. márciusában is jelentősen fejlődött a debreceni légi utasforgalom. 1/3-addal többen, mintegy 26 110-en vették igénybe Magyarország legdinamikusabban fejlődő repülőterét. Ez minden idők legerősebb márciusi és egyben első negyedéves utasforgalma volt a Debrecen Airporton.

hirdetés

Tamás László, a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója a 2018-as márciusi és az első negyedéves eredményeket örömmel összegezte, hogy az emelkedő olajárak ellenére a Debrecen Airport utasforgalmának növekedése 2018. első negyedévében is stabil maradt. A Wizz Air a debreceni bázis gépével már március vége óta több frekvenciával közlekedik. A Lufthansa, pedig már hetente 5-ször repül március vége óta. Az Európai Unió, Oroszország és Izrael 8 gazdasági és turisztikai szempontból is fontos régiójával van közvetlen légi összeköttetése Debrecennek és így a kelet-magyarországi régiónak egyaránt.

2018-ban további dinamikus növekedésre számítanak a külföldi turisták és üzleti utasok által eltöltött vendégéjszakák számát illetően ill. a régió szállodáinak kihasználtsága is tovább fog javulni. Kárpátaljáról, Kelet-Szlovákiából és a Partiumból és Szabolcs-Szatmár megyéből is egyre többen választják a Debreceni Airportot, hiszen ez a legközelebbi és legtöbb alacsony viteldíjú úti céllal rendelkező regionális repülőtér a régióban.

A nyári charter szezonban a rendszeres német beutazó charter gépek mellett, Törökországba már hetente 2-szer, Görögországba Zakynthosra és Bulgáriába, Burgaszba illetve nagyobb gépkapacitással az egyiptomi Hurghadába is biztosítanak nyári járatokat a nap szerelmeseinek. A nyár abszolút újdonsága és egyben slágerdesztinációja idén Barcelona, Katalónia fővárosa lesz, ami 2018. június közepétől szeptember végéig érhető el a Debrecen Airportról.

A Wizz Air a nyári menetrendtől heti 9, a csúcsszezonban heti 10-szer közekedik Londonba, illetve a nyári iskolai szünetben Eindhovenbe is hetente 3-szor lehet repülni Debrecenből. A március végétől heti öt járattal közlekedő München-Debrecen Lufthansa járattal még több érkező turistával számolnak és további dinamikus beutazó forgalmat prognosztizálnak az immáron 1 éve közlekedő tel-avivi, valamint a decemberben indult Moszkvából közlekedő Wizz Air járatokon is.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai