hirdetés
hirdetés

Duna átúszás szombaton Paksnál

Paksról rajtol az Open Water Tournament (OWT) második versenye: közel ezer nevezőnek nyílik egyedülálló lehetősége arra, hogy a Dunán leússza a 7 illetve 15 kilométeres távot.

hirdetés

A sportolni vágyók a sodrás mentén haladnak majd és Uszódnál, valamint Kalocsánál fejezik be az úszást. Az indulásnál Risztov Éva, olimpiai bajnok úszó buzdítja a versenyzőket.

 

A Duna nem versenyszerű átúszására idén már 26. alkalommal kerül sor. A start helyszíne a Paksi Víziszínpad lesz, az indulókat Risztov Éva buzdítja majd. A verseny végeztével az úszókat buszok szállítják vissza a kiindulási ponthoz, ekkor kerül sor a díjátadóra.

„Magyarország a vizek országa, rengeteg változatos lehetőségünk mutatkozik arra, hogy a nyílt vizeken is hódoljunk az úszás iránti szenvedélyünknek. Az Open Water Tournament három különböző környezetben nyújt lehetőséget a közösségi sportolásra, az ország felfedezésére. A paksi verseny igazi kuriózum, hiszen a Dunát hódíthatjuk meg. A sodrás megkönnyíti majd kicsit az úszók dolgát”, mondta Mezős Balázs főszervező.

Az OWT célja az, hogy összekösse a turizmust a nyíltvízi úszással és professzionális körülményeket biztosítson – nemcsak profiknak. Az első versenyt június végén tartották a Balatonnál a fűzfői öbölben, augusztus 21-én pedig a gyékényesi búvártóban próbálhatják ki magukat a profik és az amatőrök.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai