Egész éves üzemre készül Sármellék

A Balaton déli csücskében, a nagy üdülőhelyektől 18-20 km-re terül el a Dunántúl legnagyobb repülőtere, a korábbi szovjet katona bázis helyén kialakított Balaton, FlyBalaton, majd 2012 áprilisától Hévíz-Balaton névre keresztelt repülőtér.

Az 1953-ban épített repülőteret több alkalommal is bővítették, utoljára az 1980-as években. Ekkor érte el a pálya a mostani 2500 x 60 méteres formát, amelyen már a modern repülőforgalom is megindulhatott, miután 1990-ben az utolsó szovjet egység is elhagyta a bázist.

A Danubius gyógyszálló vállalat hathatós támogatásával az 1990-es évek második felében két helyi önkormányzat is megpróbálkozott a repülőtér üzemeltetésével, azonban anyagi erőforrások híján gyorsan külső befektető után néztek.

Később a repülőtérben az ír Cape Clear Aviation Kft. látott fantáziát. A vállalkozás által indított beruházással megépült az új utaskezelő-csarnok, a cargobázis és kiépültek a 24 órás működés technikai feltételei. 2007 és 2008-ban a DHL express áruszállító cég is telepített egy An-24-es gépet ide. Majd két turbulens évet követően - mikor az üzemeltetők közül ketten is csődbe mentek - a végleges megoldást 2012 márciusa hozta.

A repülőtér működtetését átvette a 100 százalékban a Hévíz Város Önkormányzata tulajdonában álló Hévíz-Balaton Airport Kft., amely a mai napig is üzemelteti a Hévíz-Balaton légikikötőt.

Hévíz gyógyturisztikai kínálatát kiaknázva a város önkormányzata, a turisztikai szolgáltatók és a repülőtér közösen komoly kampányba kezdett a német és az orosz piacon. Az idei évben mindkét küldőországból 25%-os forgalom- és utasszám-növekedést várnak. A düsseldorfi, drezdai, hamburgi, lipcsei, erfurti és frankfurti járatok kapacitás-kihasználtsága már a 70 százalékot is meghaladja, míg az Air Baltic 50 személyes gépei 60 százalékos telítettséggel közlekednek Rigából. Az orosz piacon úgy tűnik, hogy a charterüzemeltetés a legjövedelmezőbb. Jelenleg heti egy járat érkezik/indul Moszkvába szinte 100 százalékos helykihasználással.

Egy friss piaci felmérés szerint a németországi lefedettség közel teljes, az orosz különjáratok pedig a tervek szerint egész évben üzemelnek majd. Ez újabb komoly beruházást, fejlesztést igényel a repülőtéren a téli szezonra, ahol elsődlegesen a jégtelenítést kell majd megoldani. Az Air Baltic járatok előnye, hogy irányított sales promócióval (SAS kooperációval) a szomszédos skandináv területet is át tudják majd fogni vele.

A reptér 2012-es újranyitása óta a gépmozgások száma megközelítette az évi 1.500 műveletet. Sármellék a környék legnagyobb légi ipari munkaadója is. Az utas-, áru- és gépkiszolgálásban, valamint a repülőtér fenntartásában és a biztonsági szolgálatoknál jelenleg már 50 szakember dolgozik, számuk a fejlesztést követően többszörösére nőhet majd.

A repülőtér potenciálja, mint azt Papp Gábor hévízi polgármester a Turizmus Online-nak összefoglalta, még koránt sincs teljesen kihasználva. Az utasszállításban a teljes kapacitás 300 ezer utas/év körül lehetne, míg a 200 hektáros területen kialakítandó ipari park és cargo center a közvetlen szomszédság és a környező határon túli területek gazdaságainak is biztosíthatna megfelelő (import, export) légi szállítási hátteret.

Jelenleg az áruszállító gépek azonban ad hoc jelleggel repülnek, feles kapacitás tehát van még bőven. A továbblépés feltétele azonban Papp Gábor szerint az üzemeltető személyének pontosítása után az eddigi terület és felépítmény tulajdonviszonyainak tisztázása is. Az ipari és a mezőgazdasági export/import volument a megszokott közúti szállításról feltétlenül a környezetkímélőbb és az esetenként olcsóbb légi szállításra kellene átterelni, melynek a feltételeit még ez évben meg kell teremteni, hangsúlyozta.

A polgármester és hivatala komoly gondot fordít a Balaton és Hévíz valamint a szintén nem távoli Zalakaros gyógyító munkájának, gyógyturisztikai adottságainak összehangolására és fejlesztésére. Minkét városban megindították a „Gyógyászati Nagykövet” programot, melynek során a helyi fürdőorvosok együttműködve a hazai és a külföldi hasonló tudományos és gyógyászati kutatóintézetekkel, biztosítják a betegek minél hathatósabb kezelését.

Az intézetek „follow up” programjai felmérik a már itt járt betegek gyógyulásának tapasztalatait és a legmodernebb berendezésekkel, segítik is azt. Papp Gábor azt is elmondta, hogy az orosz vendégek költik itt tartózkodásuk alatt a legnagyobb összegeket, és ha speciális igényeiket is ki tudják elégíteni, akkor visszatérő vendégekké válnak.

Benkő Attila, a repülőtér ügyvezető igazgatója lapunknak elmondta, a hatékonyabb propaganda és a jobb eladás érdekében a repülőtér az önkormányzattal és a gyógyászati intézményekkel közösen tervezi már a külföldi turisztikai vásárokon való részvételt, együttműködve a Magyar Turizmus Zrt-vel. A következő évi megmozdulásokra már most elkezdték a felkészülést.


Megszólalt a hitelminősítő a Boeing-ügyben

Megszólalt a hitelminősítő a Boeing-ügyben 

A Moody's hitelminősítő közölte, hogy fontolóra veszi a Boeing minősítésének lerontását.
Különleges jármű futott be Szentendrére - érdemes megnézni!

Különleges jármű futott be Szentendrére - érdemes megnézni! 

Az április 1-jén, hétfőn újra megnyitó szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeum legújabb kiállítási darabja egy egykori Margitszigeti Sétajárat.
Útlezárások a reptér felé április 2-től

Útlezárások a reptér felé április 2-től 

A Budapest Airport Zrt. tájékoztatása az április 2-án kezdődő útfelújítások kapcsán.
A Stadler lenyúlná a spanyol vonatgyártót a magyarok elől

A Stadler lenyúlná a spanyol vonatgyártót a magyarok elől 

A háttérben a madridi kormány állhat, amely a magyar konzorciumtól félti a Talgo vonatgyártót.
Személyi változás a Budapest Airportnál

Személyi változás a Budapest Airportnál 

Az általános és fejlesztési vezérigazgató-helyettes 17 év után, március 31-én távozik a vállalattól.
Guiness-rekorder a Flirt H2 motorvonat

Guiness-rekorder a Flirt H2 motorvonat 

A világrekorder vonat részben a Stadler szolnoki kocsiszekrény-üzemében készült.
Távozik posztjáról a Boeing vezérigazgatója

Távozik posztjáról a Boeing vezérigazgatója 

Dave Calhoun 2020 elején vette át a vezérigazgatói tisztséget, miután az elődjét, Dennis Muilenburgot leváltották.
A Lufthansa Technik tovább növekedne

A Lufthansa Technik tovább növekedne 

A Lufthansa Technik Budapest ügyvezető igazgatója áttekintést adott a magyar leánycég tavalyi teljesítményéről és idei terveiről.
Boeing-elkerülő weboldal indult

Boeing-elkerülő weboldal indult 

Pár kattintással kideríthető, hogy egy repülőjáratot pontosan milyen géptípussal teljesít majd a légitársaság.
Már közlekedik a Tisza-tó sebesvonat

Már közlekedik a Tisza-tó sebesvonat 

Egynapos túrához is ideális a menetrendje.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.