hirdetés
hirdetés

Egy maláj szultánnál jártunk vendégségben

Malajziában ugyan polgári a kormányzás, kilenc tartományban mégis találunk szultánokat. Mi az egyiknél jártunk Selangorban. 

hirdetés

A szultáni cím ma már nem sok hatalommal jár Malajziában, de az ország kilenc szultánja tisztes jólétben tengetheti napjait. Kizárólag az iszlám vallással kapcsolatos vitás kérdésekben, például a muzulmán hitűek válási ügyeiben dönthetnek. A közelmúltban a Maláj Idegenforgalmi Hivatal, a Turkish Airlines és a JTB Ázsiaspecialista utazási iroda meghívására Malajziában jártunk, ahol felkerestük a fővárostól, Kuala Lumpurtól délnyugatra fekvő Klang városát, ahol Selangor tartomány szultánja székel. Az utazás egyik apropóját az adta, hogy a török légitársaság idén júniusban indította el Isztambul-Kuala Lumpur-járatát, amely heti négy alkalommal közlekedik. 

Szép autók és a ceremóniamester
Szép autók és a ceremóniamester

A palotában tett látogatást profi módon megszervezték, végig ceremóniamenster kísérte a csoportot, aki mindent bemutatott a szultáni dolgozószobától a több száz féerőhelyes bálteremig. Mivel vendéget éhesen hagyni náluk is óriási bűn, terített asztal is járt az idegenvezetés mellé. A szultán - akinek apja még a kerékpározás szerelmeseként főleg biciklivel járta birodalmát - finom luxusautó-gyűjteményt halmozott fel, amelyet vendégei is megtekinthetnek.

A kollekció gerincét főleg Rolls-Royce-ok és Bentley-k alkotják, de persze van néhány Porsche és oldtimer autó is. 

A palota előzetes bejelentkezéssel látogatható, de havonta csupán két csoportot fogadnak. 

A szultán egyik őse itt még mezítláb
A szultán egyik őse itt még mezítláb

Hamarosan jelentkezünk a malajziai úti beszámoló folytatásával...

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai