Egyesült a Budapesti Halfesztivál és a Húsvéti Bárányfesztivál

2014. szeptember 19-20-21-én, Budapest látványosságainak szívében, a Városligetben, a Vajdahunyad várnál megrendezésre kerül az I. Hal és Vadfesztivál.

A rendezvény két nagyszabású esemény összefogásából jött létre; a Budapesti Halfesztivál és a Húsvéti Bárányfesztivál  hivatása, hogy a látogatókkal megismertessék a legtöbb erdőben fellelhető alapanyagból készült mesterfogásokat, és azok jótékony hatásait.

 Az I. Hal és Vadfesztivál alkalmával lehetőség nyílik a látogatók számára, hogy a különböző tájegységek ízesítésében is megkóstolhassák méltán híres hungarikumunkat, a halászlevet. A Budapesti Halfesztiválhoz híven, Budapest halas street food éttermei különleges tengeri fogásokkal, sushival, pad thai tésztával, kaviárral és fish & chipsszel is készülnek.

A gourmet fogások szerelmesei mellett a szakembereknek is kedvezünk, ugyanis a rendezvényen megtalálható lesz a Vadász és Halász Börze, ahol megismerkedhetnek legősibb mesterségeink eszközeivel. Többek között íjakkal, vadásztőrökkel, távcsövekkel, horgászbotokkal, halászcsónakokkal, trófeákkal, hagyományőrző viseletekkel, szerszámokkal.

Az Erdei piacon fellelhető lesz többek között a szarvasgomba, medvehagyma, magolajok, parlagfűből készült termékek, pisztrángkrémek, mézek, erdei gyümölcsökből készült lekvárok, szörpök. Ezen kívül a gyermekek is találnak elfoglaltságot a fesztiválon, ugyanis a Vadasparkban közelebbről is megismerkedhetnek az erdei állatokkal. A Fesztiválon megfőzik Magyarország legnagyobb halászlevét, nem másban, mint a Szegedi Halászcsárda 5000 l-es óriásbográcsában.

Forrás: Vendég & Hotel


Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?