hirdetés
hirdetés

Egyiptom szupermúzeummal próbál segíteni a turizmusán

A kairói reptér ma nyitotta meg újfajta múzeumát, mely a turizmus növeléséhez járul hozzá. A múzeumban Egyiptom változatos történelmi időszakainak a tárgyait lehet megtekinteni, melyek között világhírű darabokra is lelhetünk.

hirdetés

A reptéren megnyíló új intézményben az Egyiptomi Múzeumból lesznek fáraókori, a Kopt Múzeumból keresztény, az Iszlám Művészetek Múzeumából pedig régi muszlim kincsek. A cél a turizmus fokozása, akik kairói átszállással utaznak a Vörös-tengerhez, vagy mondjuk a Távol-Keletre, azok is megcsodálhassák a három világhírű múzeum anyagát, melyek összesen 38 műkincset állítanak ki. Abban viszont benne lesz az egész egyiptomi civilizáció – ígéri Mamhdouh el-Damaty miniszter. A látogatók csábítására néhány hét erejéig szabad lesz a fotózás az ikonikus Tahrir tér melletti Egyiptomi Múzeumban.

Az író diák (Photo: Alamy)
Az író diák (Photo: Alamy)

A 2011-ben még 14.7 millió idelátogató turistát számoltak, azonban idén 10 millióra esett vissza ez a szám. A gyengélkedő idegenforgalmat jópár csapás érte az idén. A legutóbbi az orosz utasszállító katasztrófája volt a Sínai-félszigeten, október végén. Azóta több ország légitársaságai nem repülik Egyiptomot, és törölni kellett a kairói squash-világbajnokságot is.

Kairó reptér  (Photo: Alamy)
Kairó reptér (Photo: Alamy)

Böjte Csenge
a szerző cikkei

(forrás: The Telegraph)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai