„Egyre fontosabb a szabadidős turizmus”

A címbeli megállapítást Bakó Balázs, az OTP Travel viszonteladói vezetője tette kiegészítve azzal, hogy nincs könnyű helyzetben az ország. Kevés az utakra a fizetőképes kereslet, ráadásul a kereslet erősen lecsupaszodott. Ebbe a lecsupaszodott keresletbe igyekszik az OTP Travel egy színes kínálattal változást hozni 2016-os szabadidős árualapjával, egzotikus körútjaival - derült ki szerdán, a cég Aviareps-szel közös roadshow-jának budapesti állomásán.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

„Az OTP Travel jó és megbízható, de drága” - idézte Bakó a korábbi sztereotípiákat hozzátéve, hogy ezzel szakítottak, de felhívta a figyelmet, hogy az utak áráért továbbra is értéket kínálnak. Az OTP Travel harmadik hazai utazásszervezőként jövőre euróban és dollárban adja meg árait a forint instabilitása miatt, kiküszöbölendő a nagyobb árfolyamzuhanásokból származó veszteségeket. Az utak fizethetők forintban is a befizetésnapi OTP-árfolyamokon - tudtuk meg.

A katalógus borítója egyértelműen utal egy tavaly óta programozott, de várhatóan idén is népszerű termékre. A képről egy „idősebb úr”, egy 2 500 éves perzsa harcos mered komoran. „Remek a közbiztonság, kedvesek a helyiek, a csapvíz számos helyen iható” - oszlatott el az Iránnal kapcsolatos sztereotípiákat Bakó. A perzsa államba áprilisban és májusban indít egy-egy 9 napos utat az iroda.

Izraelbe márciustól június első feléig 5 körút indul 8 nap/7 éjszakás időtartammal, teljes ellátással, az összes belépővel, magyar idegenvezetővel. Április 15-23 között egy izraeli-jordán körút is szerepel a kínálatban az izraeli utakkal megegyező szolgáltatásokkal.

Az USA keleti és nyugati parti, 9 éjszakás körútjai április 16-26, illetve március 6-16 között indulnak. Újdonságként szerepel Kanada jövő májusban szintén 9 éjszakás úttal.

Szintén újak az argentin-brazil illetve a Peru-Bolívia körutazások. Mindkettő 12 napos. Előbbi február 25-március 7., utóbbi március 10-21. közt zajlik. A brazil-argentin úthoz a fakultatív programok külön fizetendők. Körúton járható be az Azték Mexikó Acapulco-i kitérővel január 23-február 2. között. 15 napos a február 4-én induló, az azték emlékeket illetve Cancún-t szintén útba ejtő körút.

Ázsiában új a Vietnam-Laosz-Kambodzsa 13 napos, február 29-március 12-i valamint a 12 napos, januárban és márciusban egyaránt induló Jáva-Bali körutak. Kínába 2016. április 20-május 3- között indul 11 éjszakás út. Fakultatív kiránduláson el lehet jutni Hongkongba és Makaóba is. 

A körutak mindegyikén magyar idegenvezető segíti a csoportokat az út teljes időtartama alatt.

Bár Európán belül a többség ma már utazásszervezők kihagyásával intézi útját, az OTP tapasztalatai szerint továbbra is van igény a csoportos városlátogatásokra. A következő évben - márciusban és áprilisban - Isztambult, Lisszabont, Párizst és Amszterdamot programozzák 4 napos/3 éjszakás utakon.

Az MSC Cruises hajóin Misztikus Kelet címen Ománba és Dubajba kalandozhat az utas január 15.24, valamint március 25-április 3. között. Március 3-13 között Karib-tengeri kalandozásokat, március 26-április 3. közt Karibi álmot szervez az OTP Travel. Mindkét út Miami-ból indul, sok-sok fakultatív programmal. Közelebbi opció a Nyugat-mediterrán csodák április 5-16. között, Genova-i indulással és érkezéssel Madeira érintésével.

2016. a repülőjegy értékesítés kiterjesztéséről is szól,

mely az utazásszervező évi 15 milliárdos forgalmának tetemes részét adja. Ennek apropóján jelent meg a GSA, Aviareps. „A magyar piac számára minden fontos, ami bécsi indulás” - mondta a számos, az osztrák fővárosból is közlekedő egzotikus légitársaságot képviselő GSA igazgatója, Tóth Attila. A bécsi járatát tavaly nyáron megnyitó Ethiopian az egyik legmegbízhatóbb afrikai légitársaság. Jövőre heti 4-re emeli bécsi járatai számát. Addis Abebán keresztül jó csatlakozással főképp afrikai és indiai-óceáni desztinációk érhetők el. A bécsi járatra az Austrian is ráhord. Az Air Namibia azok számára ajánlott, akik kifejezetten Namíbiába utaznának - frankfurti átszállással. Bár az Air Transat zömében inkább a beutazó szabadidős turizmusra alapozza nyári menetrendben közlekedő budapesti járatát, kanadai kiutakhoz érdemes foglalni kedvezményes viteldíjai miatt. A Ferihegyre 2016 júniusában több járattal visszatérő légitársaság Vancouver fele kínál majd rövid átszállási időt. Ázsia fele keveseknek jut eszébe a kínai Xiamen Air-re foglalni. A skyteam-tag légitársaság a KLM-mel közös kód alatt repül Amszterdamból kínai bázisán keresztül 220 kínai és 30 nemzetközi úti célra, köztük Sydney-be. A cseh CSA 2016-tól repül Reykjavik, Málta, Birmingham, Szarajevó, Szkopje és Zágráb repülőtereire. A fapadosító CSA-n december 1 óta fizetni kell a fedélzeti ellátásért. Tóth Attila felhívta a figyelmet cége VIP Lounge szolgáltatására, melyet, ha az ügynökök nem ajánlanak, az ügyfél nem fog keresni. A csoportosan és egyénileg is foglalható lounge-szolgáltatás Budapesten is hozzáférhető. „Nem luxustermék!” - hívta fel a figyelmet.

A repülőjegy értékesítéseket segíti az OTP b2b és b2c online repülőjegy- és szállásfoglalási motorja. Lázár Gergely, az OTP Travel viszonteladói részlegvezetője elmondta: a leszerződött ügynökök számára ingyenesen hozzáférhető felületen minden, az OTP Travel számára elérhető repülőjegy foglalható. Erre kerül az ügynök saját tranzakciós díja, mellyel a bruttó ár jelenik meg, amit az utas is láthat, főképp, hogy a felület a saját iroda megjelenésének megfelelően testre szabható. A tranzakciós díj azonnal elszámolásra kerül - tette hozzá. A b2c oldalon maga az utas is kereshet és foglalhat, miközben a viszonteladó oldalán marad.


Európa legjobbja lett a budapesti légikikötő

Európa legjobbja lett a budapesti légikikötő 

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom. 
Hétfőtől ismét jelentős fennakadások a ferihegyi reptér felé vezető úton

Hétfőtől ismét jelentős fennakadások a ferihegyi reptér felé vezető úton 

Április 22-én kezdődik az útfelújítás negyedik üteme a a budapesti Liszt Ferenc-repülőtérhez vezető utakon.
Visszatér az Uber Magyarországra

Visszatér az Uber Magyarországra 

Április 16-án hivatalosan lezárult a jóváhagyási folyamat.
Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága

Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága 

Beszállás előtt a BARK Air egyik légiutaskísérője a kapuban fogadja a kutyákat, hogy segítsen nekik nyugodtan venni az előttük álló akadályokat.
Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat

Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat 

Mennydörgésre és villámlásra ébredtek szerda reggel az Egyesült Arab Emírségek lakosai.
Új és újrainduló járatok a bécsi reptérről

Új és újrainduló járatok a bécsi reptérről 

Bővül az osztrák légiátrsaság kínálata.
Közel félmillió e-töltőpont elérhető hamarosan a franciáknál

Közel félmillió e-töltőpont elérhető hamarosan a franciáknál 

A nagyszabású fejlesztés megvalósítása érdekében 64 francia autópálya-pihenőben most 320 Siemens gyorstöltőt telepítettek.
A WIZZ első isztambuli járata elindult Debrecenből

A WIZZ első isztambuli járata elindult Debrecenből 

Isztambul a második törökországi város, amely már Debrecenből is közvetlenül elérhető Antalya után.
Nyitva az izraeli légtér a súlyos iráni légitámadást követően

Nyitva az izraeli légtér a súlyos iráni légitámadást követően 

Izrael vasárnap reggel megnyitotta légterét a szombat éjszakai, sikeresen kivédett légitámadás után, jelentették be hivatalosan Izraelben.
Melyik lesz az év ötödik kerékpárútja?

Melyik lesz az év ötödik kerékpárútja? 

A pályázat célja, hogy minél több vonzó bringás helyszínt tegyen ismertté.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.