hirdetés

Egyre több a kínai turista Kambodzsában

A Kambodzsai Királyság Idegenforgalmi Minisztériuma jelentése szerint az év első 6 hónapjában az országba látogató turisták száma elérte a 3 milliót, ami egy 12,7%-os növekedésnek felel meg. A legtöbben Kínából és Vietnamból érkeztek, ezt követik a laoszi és dél-koreai turisták.

hirdetés

75.8%-al több turista érkezett az első félévben a 2017-es év hasonló időszakához viszonyítva.  A 931.763 kínai turista az bejövő összforgalom 31%-át tette ki. Enyhén, 1.5%-al csökkent a Vietnamból érkező turisták száma, de igy is a második legfontosabb küldő ország 529.000 turistájával. Európából a legtöbben Franciaországból és az Egyesült Királyságból érkeztek.

Angkor, fotó: 123rf

A Kambodzsai Utazási Irodák Szövetsége szerint az év végére 6 millió turista beérkezésével számolnak. A megnövekedett idegenforgalommal nem igazán tud lépést tartani a kínálat, mivel hiány van az idegenforgalmi szolgáltatások, munkaerő és szállások területén. Az idegenforgalmi szervek komoly lépéseket tesznek, hogy a főszezonra jobban ki tudják elégíteni az igényeket.

Sárdi Rudolf, a Kambodzsai Királyság Idegenforgalmi Minisztériumának kelet-európai képviselője elmondta, hogy az első félévben beérkező turisták 66,8%-a légi úton érkezett, míg a közúton és hajóval a fennmaradó 33,2%.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei év hátralévő részét?

Kiadónk társoldalai