hirdetés
hirdetés

Éjszaka nem közlekedhetnek az iskolai kirándulóbuszok

A KLIK körlevélben értesítette az iskolákat arról, hogy este 23 és hajnali 4 óra között a sofőröknek pihenőt kell tartaniuk egy szálláshelyen.

hirdetés

A január 20-i veronai buszbaleset után nem sokkal már szó volt arról, hogy az iskolai buszok sofőrjeit éjszakára szállodába küldhetik, nemrég a KLIK (Klebelsberg Intézményfenntartó Központ) már körlevélben értesítette az iskolákat az iskolai buszos utaztatás új szabályairól.

A "Köznevelési intézmény által szervezett utazással járó programokkal kapcsolatos tájékoztatás" tárgyú levélben a következőkre hívják fel az iskolaigazgatók figyelmét:

"A tanórán kívüli, személyszállítással egybekötött programokon a résztvevők biztonságos utazása érdekében a szervezéssel vagy a szállítással foglalkozó cégektől minden esetben kérjenek írásos nyilatkozatot arról, hogy a szolgáltatás személyi és tárgyi feltételei megfelelnek a hatályos előírásoknak, valamint az érintett gépjármű megfelelő műszaki állapotban van és rendelkezik érvényes okmányokkal. A jövőben megkötendő szerződések esetében kérem, figyeljenek arra is, hogy amennyiben a gépjárművel történő utazás nem fejeződik be este 23 óráig, azt a személyszállítást végző sofőrök pihenése érdekében meg kell szakítani. Éjjel 23 óra és hajnali 4 óra közötti idősávban a sofőröknek mindenképpen egy szálláshelyen pihenőt kell tartaniuk, ugyanott, ahol a diákokat is elszállásolják erre az időre. Az utazásban résztvevőkről , az utazás helyszíneiről az intézmény vezetője minden esetben rendelkezzen megfelelő információval, pontos és teljeskörű utaslistával, amelyen szerepeljenek a törvényes képviselők elérhetőségei is. A kísérő pedagógusok a hatályos szabályozás szerint felelősek a vonatkozó rendelkezések betartatására, az önként jelentkező kísérők, illetv egyéb jelen lévő személyek a pedagóguskíséretet nem helyettesítik. Kérem, hogy hívja fel a köznevelési intézmények vezetőinek figyelmét arra is, hogy a köznevelési intézmény vonatkozó belső szabályzatait, különös tekintettel a szervezeti és működési szabályzatra, a pedagógiai programra és a házirendre, tekintsék át, és szükség esetén módosítsák azokat. Kérem, hogy fordítsanak különös figyelmet a pedagógiai programban rögzített, tanórán kívüli, külföldi és belföldi utazással járó programok szabályozása esetében az utazások megszervezésének a rendjére, a tanulók biztonságára, a gyermekek, tanulók egészségét veszélyeztető helyzetek kezelésére."

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mit gondol az idei Utazás kiállításról?

Kiadónk társoldalai