Ekkor szorítson a magyar csapatnak a Bocuse d'Or-on!

17 ország vesz részt a Bocuse d'Or Europe-on Tallinban, október 15-16 között, köztük mi is.

Október 15-16-án, két napon át  17 európai szakács vesz részt az Észtország-beli Tallinnban, a Bocuse d'Or Europe-ban, hogy kvalifikálja magát a döntőre, amelyre a szokásos helyszínen, a franciaországi Lyonban, 2021. június 1–2-én, Lyonban kerül sor. A verseny tiszteletbeli elnöke ezúttal Clare Smyth brit kulináris sztárszakács lesz.

Az idei tiszteletbeli elnökasszonyról: 

Clare Smyth 2017 augusztusában nyitotta meg első önálló éttermét, a Core-ot. Alig nyolc hónappal a nyitás után a helyet a GQ Food and Drink Awards legjobb éttermének, Clare-t pedig a világ 50 legjobb éttermén belül a világ legjobb női szakácsának minősítették. Májusban Clare volt az, aki elkészítette a Meghan és Harry királyi esküvő privát esküvőjén a menüt, megalapozva ezzel hírnevét hazájában. "Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a Bocuse d'Or Europe tiszteletbeli elnökévé választottak, hiszen ez a verseny Európa-szerte a legjobb fiatal szakácsok tudásának versenye", mondja Clare Smyth. "Nagyon várom az európai döntőt Tallinban, és alig várom, hogy megnézhessem a várost is", tette hozzá.

És most, hogy megismertük a közelgő európai viadal tiszteletbeli elnökét, jöjjön a legfontosabb, hiszen közzé tesszük a listát, miszerint melyik csapat mikor léphet majd "pályára", mikor kezdhet főzni, és mikor kell kikerülnie a konyháról a nemzetközi zsűri elé versenymunkáiknak:

 

Thursday 15th October :

 

Kitchen

Countries

Start

Plate Theme

Platter Theme

1

Spain

08:30

13:30

14:05

2

Netherlands

08:40

13:40

14:15

3

Turkey

08:50

13:50

14:25

4

Iceland

09:00

14:00

14:35

5

Estonia

09:10

14:10

14:45

6

Denmark

09:20

14:20

14:55

7

Sweden

09:30

14:30

15:05

8

Georgia

09:40

14:40

15:15

9

Poland

09:50

14:50

15:25

 

Friday 16th October :

 

Kitchen

Countries

Start

Plate Theme

Platter Theme

1

Latvia

08:30

13:30

14:05

2

Hungary

08:40

13:40

14:15

3

Finland

08:50

13:50

14:25

4

France

09:00

14:00

14:35

5

Switzerland

09:10

14:10

14:45

6

Italy

09:20

14:20

14:55

7

Russia

09:30

14:30

15:05

8

Norway

09:40

14:40

15:15

Forrás: Bocuse d'Or

Forrás: Turizmus Online


Sonkafőzés kérdésében hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzés kérdésében hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.