hirdetés

Élelmiszervédjegyek tudástára

A Nébih a közelmúltban hozta létre a hazai élelmiszerekre vonatkozó tanúsító védjegyeket összegző tudástárát. Az adatbázis a legfrissebb tudnivalókat tartalmazza.

hirdetés

Az élelmiszerek minőségének emelését, a vásárlói tudatosság fejlesztését, valamint a hatósági tevékenység hatékonyságának növelését szolgáló intézkedésekről szóló 1519/2017 (VIII.4.) Korm. határozat céljaival összhangban a Nébih online elérhető tudástárat hozott létre a hazai élelmiszerekre vonatkozó tanúsító védjegyekről.

A grafikailag ábrázolható és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SzTNH) által nyilvántartásba vett, valamint az egyes áruk és szolgáltatások azonosítására, mások áruitól, illetve szolgáltatásaitól való megkülönböztetésére szolgáló jelöléseket védjegyeknek nevezzük.


A tanúsító védjegyek úgy különböztetik meg a velük ellátott árukat vagy szolgáltatásokat a többitől, hogy a különbséget okozó minőségüket vagy jellemzőjüket tanúsítják. A védjegy használójának meg kell felelnie a védjegyhez kapcsolódó egyedi követelményrendszernek. Az élelmiszerek csomagolásán számos jelöléssel találkozhatunk, melyek különféle tartalommal bírnak. A védjegyek egyik feladata, hogy segítsék a vásárlókat a tájékozódásban és tudatosabban dönthessenek egy vásárlás során, ehhez járul hozzá a NÉBIH által összeállított adatbázis.

A tudástár itt érhető el.

(Store Insider) 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai