hirdetés
hirdetés

Elér-e az airbaltic CS300-asa közbenső leszállás nélkül Alma Atába?

Április végétől közvetlen járatot nyit a lett airbaltic Riga és a kazah Alma Ata között — tájékoztatott pénteken a légitársaság.

hirdetés

Az útvonalat a lettek által a világon először kereskedelmi forgalomba állított Bombardier CSeries300-as repüli április 29-től szezonális jelleggel. A járat a légitársaság második leghosszabb útvonala lesz. A több mint 4 000 kilométeres utat a Bombardier kompozit csodája 5 óra 15 perc alatt repüli meg közbenső leszállás nélkül.

Martin Gauss vezérigazgató arról tájékoztatott, hogy az airbaltic az első, Alma Atába repülő észak-európai légitársaság. Terveik szerint az új, egyelőre a nyári menetrendben közlekedő járattal szeretnék Rigán keresztül a Baltikumot és Skandináviát összekötni Kazahsztánnal.

Az airbaltic flottájában jelenleg 7 CS300-as szolgál. A típus a légitársaság Boeing 737-eseit váltja ki. Utóbbiakból (Boeing 737-300, 737-500) jelenleg még 11 darab repül airbaltic színekben. A meglévő 12 Bombardier Q400-assal kiegészülve a lett fuvaros flottáját kizárólag a kanadai gyár típusai alkotják majd.

A típus 2016 decemberi, rigai átadásáról a helyszínről tudósítottunk, hasonlóképpen a kistesó CS100-as első kereskedelmi repüléséről Zürichből.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai