hirdetés
hirdetés

Elhunyt Brachna János

70 éves korában elhunyt Brachna János, a siófoki Hotel Ezüstpart Konferenciaközpont és Gyógyszálló volt igazgatója, a Turisztikai Tanácsadók Szövetsége volt alelnöke. Temetése szűk családi körben történik.

hirdetés

Brachna János többször megszólalt lapunkban is, az egyik szerzője volt többek között annak az anyagnak, amely a hungarikumok és a turizmus kapcsolatát taglalta. Eszerint a turizmus a magyar értékek hatékony közvetítője, ennél fogva a hungarikumok kulturális-történeti értéke, fontossága evidencia, jelentőségük a turisztikai vonzerő-és termékfejlesztésben felbecsülhetetlen.

Brachna János temetése szűk családi körben történik.

Brachna János szakmai pályafutása
MED-I-TERRA kft. ügyvezető igazgató 1999. augusztusától; Fonyód Város Önkormányzata, Polgármesteri Hivatal, önkormányzati idegenforgalmi főtanácsadó, 1999.nov.-2002.okt., HUNGUEST Hotels Rt. Vezérigazgatóság: vezető manager (stratégiai manager), 1998-99. aug.; Hotel Ezüstpart Gyógyszálló és Konferenciaközpont, igazgató 1986-98. A Hotel Ezüstpart (Siófok) igazgatójaként a szállodát konferenciaközponttá és minősített gyógyszállóvá fejlesztette. Menedzselésével a turisztikai animáció modellezése sikeresen megtörtént, elkészült az "Animátorok kézikönyve" (szerk: dr. Kollarik Amália, 1995). Alapító tagja a Magyar Kongresszusi Iroda Egyesülésnek. Tizenhat sikeres, kisebb-nagyobb (köztük EU) pályázat készítője. Sümeg, Fonyód, Marcali és Makó városok turizmusfejlesztési koncepciójának készítője. Budai Irgalmasrendi Kórház Kht. ”Hild udvar-Császár-fürdő egészségturisztikai fejlesztése” megvalósíthatósági tanulmány (SZTP-2003-TU-9 pályázat) szerkesztő és társszerző „A turizmus családbarát jellegének fejlesztési lehetőségei a Balaton régióban” tanulmány készítője, Balaton Fejlesztési Tanács, 2009 „Turisztikai animáció rendszerbe állítása a Balatonon” koncepció és program (BFT 2005); Egyik ötletgazdája és szervezője, valamint előadója az „Egészségturizmus az Új Széchenyi Terv megvalósításáért a Balaton régióban” szakmai konferenciának (Siófok, 2010. november 24.) (Forrás: Turisztikai Tanácsadók Szövetsége)


Brachna János (Forrás: skik.hu)
Brachna János (Forrás: skik.hu)
(forrás: Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai