Elkészült a Budapest Marriott Hotel rendezvényszintje

A két hónapig tartó felújítási munkálatok befejeztével modern, bauhaus és kubizmus által inspirált belső terekkel tér vissza a főváros egyik legnépszerűbb rendezvényhelyszíne, a Budapest Marriott Hotel.

A nyári időszak alatt a szálloda első emeletén található 1595 négyzetméternyi rendezvényterületének design-ja teljesen megújult. A már meglévő 11 különböző nagyságú, többségében dunai panorámával rendelkező terem kiegészült továbbá egy új „Studio Kitchen” látványkonyhával rendelkező helységgel, illetve egy nagyméretű ruhatárral és egy kisebb bérelhető irodahelyiséggel is. A helyszín legnagyobb, 614 négyzetméteres bálterme, a budai Várnegyedre és Lánchídra néző Grand Budapest Ballroom 650 főt, a Gellért-hegyre és az Erzsébet-hídra néző Liz Ballroom pedig 350 főt képes befogadni színházszerű székelrendezéssel. A termek előtereiben a rendezvényétkezések lebonyolításának könnyítése érdekében, látványos magasított asztalok kerültek elhelyezésre. A megújult audiovizuális szolgáltatásokat a Special Effects Zrt. biztosítja.

Az első emeleten újra megnyitott rendezvényszinttel, kiegészülve az év első két hónapjában felújított földszinti 344 négyzetméteres rendezvényterülettel, DNB Budapest étteremmel és Liz & Chain lounge bárral, a főváros egyik legnagyobb és legmodernebb szállodai helyszíne jött létre, és egyben lezárult a Budapest Marriott Hotel másfél éve tartó teljes rekonstrukciós programja is.

„Belső tereink újragondolásával célunk egy olyan enteriőr megteremtése volt, ami inspiráló és izgalmas, ugyanakkor kikapcsolódásra is kiválóan alkalmas. Örömmel mondhatom, hogy ez sikerült: a közel 150 fős kivitelezői csapat kiváló munkát végzett, elégedettek vagyunk az eredménnyel” – mondta Arne Klehn, a Budapest Marriott Hotel vezérigazgatója. Az idén júniusban az Év Üzleti Szállodájának választott hotel hosszútávú célja, hogy Budapest egyik legnépszerűbb rendezvényhelyszíne maradjon, nem csak a szakmai jellegű, de a privát események terén is.

Forrás: Turizmus Online


KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.
Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból

Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból 

A Château Neercanne egykor bárók otthona volt, ma Michelin-csillagos étterme miatt Hollandia kedvelt luxusszállodájává vált.
Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás

Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás 

A négynapos húsvéti hosszú hétvége és a tavaszi szünet sok magyarnak üdüléssel telik a szállásfoglaló portál adatai szerint.
Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett

Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett 

A Minaro Hotel Tokaj MGallery Magyarországon másodikként megszerezte a Green Key minősítést.
MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén

MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén 

Erős forgalom jellemezte a turisztikai szezonnyitónak is tekinthető március 15-i hosszú hétvégét, írták friss közleményükben.
Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya?

Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya? 

Utazni, új helyeket megtapasztalni élmény, de vajon élmény lehet-e egy ilyen helyen dolgozni? 
Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett

Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett 

Átadták az Alvásbarát Szálloda idei minősítési díjait az Alvás Világnapja alkalmából a Magyar Tudományos Akadémián.
Újabb hétvége, újabb tűz  egy hotelben

Újabb hétvége, újabb tűz egy hotelben 

Ezúttal egy etyeki szálláshelyen égett a berendezés.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.