hirdetés
hirdetés

Eltévedt lövedék oltotta ki a turista életét

A brit külügyminisztérium biztonsági figyelmeztetést adott ki Thaiföldre utazó állampolgárai számára egy szilveszteri tengerparti gyilkosság után.

hirdetés

A közlemény azt követően született, hogy szilveszter éjjelén egy bandaháború eltévedt golyója kioltotta egy 22 éves angol fiatalember életét Koh Pangan szigetén.

A közlemény felhívja a Thaiföldre utazók figyelmét arra, hogy hét brit állampolgárt gyilkoltak meg a délkelet-ázsiai országban 2009 óta, és nyugati turisták több alkalommal estek áldozatául – gyakran ok nélkül - helyi bandák támadásainak Koh Panganon.

A közlemény szerint az efféle támadások különösen elterjedtek a hátizsákos turisták körében igen népszerű Telihold (Full Moon) partik idején, késő éjszaka, a Haad Rin településen található bárokban. A szilveszter éjjel lelőtt fiatalember is éppen Haad Rin tengerpartján bulizott a tengerparton, amikor az eltévedt lövedék eltalálta. A brit külügyminisztérium azt javasolja, különösen éjszaka kerüljék el a turisták a környéket.

fotó: flickr.com / hadsie
fotó: flickr.com / hadsie

A közlemény arra is kitér, hogy egy másik szigeten, Szamuin is elterjedtek az erőszakos támadások és a rablások, különösen a Chaweng partszakaszon, de előfordultak turisták elleni bűncselekmények az ország más részein, még Chiang Mai-ban is. Szexuális jellegű bűncselekményeket is rendszeresen elkövetnek a turisták sérelmére, különösen Szamui szigetén, gyakran kábítószert töltenek az óvatlan vendégek italába a szórakozóhelyeken – tájékoztatott a brit külügy.

„Legyen óvatos, ha idegenek kínálják itallal egy szórakozóhelyen vagy egy buliban, különösen Szamuin és Pattayán, valamint Koh Panganon a Full Moon partik alkalmával, mivel ezekről a helyekről számos erőszakos szexuális bűncselekményt jelentettek. Több brit állampolgár szenvedett komoly pszichiátriai problémát a droghasználat következtében, és több öngyilkosság is előfordult már emiatt” - írja a közlemény.

Karácsonykor egy másik, turistákat érintő incidens is történt Pattayán, ahol három orosz turistát rabolt ki és erőszakolt meg néhány helyi férfi.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk