hirdetés

Emberségből mutat jó példát az Accor

A Fogyatékosság-barát Munkahely elismerésre azok a munkáltatók pályázhatnak, amelyek vállalják, hogy folyamatosan fejlesztik a megváltozott munkaképességű emberek toborzásával, foglalkoztatásával, megtartásával kapcsolatos gyakorlatukat. Az Accor Magyarország idén elnyerte az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Salva Vita Alapítvány, a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület és az American Chamber of Commerce in Hungary által adományozott címet.  

hirdetés

Az Accor hosszú évek óta kiemelten, és teljes körűen foglalkozik olyan projektekkel, melyek mindegyike a szervezet „emberi arcát” igyekszik hangsúlyozni. Ide tartozik a fenntartható fejlődés, a hátrányos megkülönböztetés elleni fellépés, a gyermekek szexuális kizsákmányolása elleni küzdelem és a megváltozott munkaképességű kollegákkal és vendégekkel való méltó és egyenlő bánásmód is.

Az Accor Magyarország, a világ vezető szállodaüzemeltetőjének magyarországi leányvállalata jelenleg 12 megváltozott munkaképességű személyt foglalkoztat különböző munkakörökben, ezáltal is esélyegyenlőséget hirdetve. Az új kollégákkal való együttműködésben nagy szerepe volt az Accor itthoni képzési központja, az Accor Académie Hungary által a dolgozóknak biztosított érzékenyítő tréningeknek.

A csoport magyarországi szállodái közül elsőként a Novotel Szeged szálloda integrált sikeresen egy fogyatékkal élő kollégát, jelenleg pedig 12 megváltozott munkaképességű kolléga áll a csállodacsoport alkalmazásában.

Az Accor Magyarország vállalta, hogy a jelenlegi megváltozott munkaképességű kollégák megtartása mellett folyamatosan bővíti a megváltozott munkaképességű munkavállalók számát. Emellett a vállalat jelenleg olyan Budapesten lévő fogyatékos otthont keres, ahol évi egy-kétszeri fizikai társadalmi munkára van szükség, hogy alkalmazottait bevonva segíthessen. Az Accor Magyarország hosszútávú célja, hogy valamennyi szállodájában alkalmazzon megváltozott munkaképességű munkavállalót.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint megszavazzák a VII. kerületi lakók, hogy a szórakozóhelyek csak éjfélig lehessenek nyitva a kerületben?

Kiadónk társoldalai